Helyi közélet

2015.02.10. 15:35

Közlemény - Fidesz-KDNP: A "mindenki kapjon ingyen segélyt" korszaknak vége Miskolcon

Miskolc - A múlt heti közgyűlésen több Fidesz - KDNP-és képviselőtársam történelmi jelentőségűnek nevezte azt a rendeletet, ami valóban sarkaiból fordította ki Miskolc eddigi szociális segélyezési rendszerét.

Miskolc - A múlt heti közgyűlésen több Fidesz - KDNP-és képviselőtársam történelmi jelentőségűnek nevezte azt a rendeletet, ami valóban sarkaiból fordította ki Miskolc eddigi szociális segélyezési rendszerét.

Dr. Kriza Ákos polgármesterrel az élen, a Fidesz-KDNP frakció „bele mert állni" ebbe a politikailag kényes ügybe is. Vállaltuk a politikai vitát, mert valamennyien tudjuk, és keservesen megtapasztaltuk, hogy az „ingyen segély mindenkinek" szocialista-liberális segélypolitika ebben az országban, ebben a városban hosszú évekig csak növelte a bajt.

Az országban a segélyezési rendszer 2015. március 01. napjától lényegesen átalakul: átláthatóbb, igazságosabb lesz. Az országos politikai akarattal tulajdonképpen ezen a múlt heti közgyűlésen találkozott a mi politikai szándékunk is.

Ugyanakkor a rendelet megalkotása közben, kényesen vigyáztunk arra, hogy Miskolc Megyei Jogú Város önkormányzatának segélypolitikája ezután garantálja a szociális ellátórendszer kiszámíthatóságát. Minden létező érdek elé helyeztük a gyermekek helyzetét. Elsődleges szempontunk az volt, hogy a városban ne legyen gyermekéhezés! Segítünk az iskolába járásban, a továbbtanulásban, segítünk azoknak a felnőtteknek, akik akarnak változtatni, akik akarnak javítani saját és családjuk sorsán.

Miskolcon nem lesz szociálpolitikai turizmus, tömeges idetelepülés!

A lakhatási támogatásból nem engedjük, hogy konzerválódjon a nyomortelepi lét! Ragaszkodunk a minimális, egy főre eső, 6 négyzetméteres élettér meglétéhez! Csak lakóépületekben, lakásokban élőknek adunk lakhatási támogatást és csak akkor, ha a lakókörnyezet nem elhanyagolt.

A miskolci segélypolitika a jövőben, az eddigi szocialista-liberális gyakorlattal ellentétben, a rezsidíjak fizetésére és nem az adósságfelhalmozásra fog ösztönözni!

Természetesen a nyugdíjasokat támogató Salkaházi Sára Program folytatódni fog, mert mi a jövőben is megbecsüljük azokat, akik ennek a városnak az építésében, gazdagításában kitartó munkával vettek részt évtizedeken keresztül.

- Soós Attila, a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője, a Fidesz-KDNP frakció szóvivője -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában