Helyi sport

2024.05.21. 11:30

Nagy sikert érhet el a vármegyei fociklub

Elkészítették a harmadosztályú futsal osztályozók párosítását, ahol nyolc csapat küzd a feljutásért, hogy jövőre az NB II-ben szerepelhessen. A lebonyolítás a szokásos: a hat régiós bajnok és a két legjobb második szerepelhet, de mivel két bajnokságban is NB II-es tartalékcsapat végzett az élen, amelyek nem juthatnak fel, így helyettük a mögöttük második helyen végző próbálkozhat. Így a Kincsem Lovaspark helyett a Lurkó, míg a Csenger helyett a Parasznya. A nyolc együttest két négyesre osztották területi elv alapján, keletire és nyugatira, ahol sorsolás útján két-két párosítást sorsoltak. A párharcok oda-visszavágósak, és a győztesek jutnak fel a másodosztályba. A nyolc együttes közül egyedül a Tolna-Mözs játszott már az NB II-ben, a többi együttes mind újonc lenne a jövő évi másodosztályban.
A Parasznya SE – Csömöri KSK párharc első felvonását szerdán 20 órától rendezik az alsózsolcai sportcsarnokban, míg a visszavágót június 5-én, szerdán 21 órától Csömörön.
A további párosítások: Mórahalom VSE – Sárbogárd SE, Tatabányai SC – Tolna-Mözsi FSE, NNC Frogsz Lajosmizsei FC – Lurkó Focimánia FK.

A parasznyaiak így várják az ,,ütközetet": ,,Azt a Csömöri KSK csapatát kaptuk, akik anno már jártak az első osztályban is és igen csak tiszteletreméltó eredménnyel veretlenül nyerték meg csoportjukat! Nem lesz sétagalopp a két mérkőzés, de hazai pályán kezdünk és megpróbálunk olyan eredményt elérni, ami bizakodásra adhat majd okot a jó eredményre a visszavágón is!

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!