Helyi közélet

2015.01.19. 14:41

Sarokpontok a fejlesztésben

Miskolc - Nyáron már megjelenhetnek a ciklusbeli fejlesztési pályázatok.

Miskolc - Nyáron már megjelenhetnek a ciklusbeli fejlesztési pályázatok.

„A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat kiemelten nagy jelentőséget tulajdonít a nyilvánosságnak” – jelentette ki Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke a megyeházán szerdán tartott sajtóreggelin. A rendezvényen a sajtó képviselőit Török Dezső mellett Bánné dr. Gál Boglárka alelnök és dr. Kovács János megyei főjegyző látta vendégül.

Török Dezső tájékoztatójában a 2014-es év részletes ismertetése helyett néhány sarokpontot emelt ki, illetve a jövőbeni elképzelésekről szólt.

Nőtt a megye kerete

Emlékeztetett rá, hogy a legfontosabb feladat a 2014–2020 közötti uniós ciklusra vonatkozó megyei fejlesztési program elkészítése volt, amelyet a közgyűlés elfogadott és a megye honlapján, a www.baz.hu-n megtekinthető. Megtudtuk, a kormány döntése értelmében változtak a megyék finanszírozási feltételei, aminek következtében 11 megye jobban, 8 rosszabbul járt. Borsod-Abaúj-Zemplén az előbbi csoportba tartozik, ennek köszönhetően a mintegy 76 milliárd forintos keret 93-ra módosult, s Miskolc saját kerete is emelkedett.

Részletesen ismertette a pályázati rendszer várható menetét, amely eredményeképpen, ha minden a várt ütemben történik, akkor nyáron megjelennek a pályázatok és az év vége felé a nyertesek eljuthatnak a szerződéskötésig. Török Dezső ismertette a folyamatban részt vevő szervezeteket, valamint a területfejlesztéssel kapcsolatos január végi rendezvényeket.

Átalakult az értéktárbizottság

A közgyűlés elnöke megerősítette, hogy nagy jelentőséget tulajdonítanak a megyénkben fellelhető értékek feltárásának, ápolásának, bemutatásának. Átalakult a megyei értéktár bizottság. Elnöke Bánné dr. Gál Boglárka lett.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában