Helyi közélet

2015.01.12. 10:58

Puccini és kortársai mesterkurzus Szikszón

Szikszó - Operaénekesek számára tart Puccini és kortársai mesterkurzust január 17 és 29-e között Szikszón M Massimo Morelli olaszországi karmester és zongorista az Inkubátor Házban.

Szikszó - Operaénekesek számára tart Puccini és kortársai mesterkurzust január 17 és 29-e között Szikszón M Massimo Morelli olaszországi karmester és zongorista az Inkubátor Házban.Óriási elismerésnek tartja Füzesséri József, Szikszó polgármestere azt, hogy az olasz mester Szikszót választotta a kurzus helyszínéül. A település mindig híres volt különleges kezdeményezéseiről. A komolyzene támogatása, a fiatal tehetségek felkarolása is fontos a dél-abaúji város számára. M Massimo Morelli számos alkalommal tartott már külföldi mesterkurzusokat olasz és külföldi operaénekesek számára. Többek között: Adria Nemzetközi Opera Centrumban, Palm Beach-i operaházban, Okinawai olasz konzulátuson.

A művész a Torre del Lago Puccini Fesztiválján a La Bohéme című Puccini operával debütált. Jelentős sikereket érve el ezzel, mind a nézők és mind a kritikusok körében és ezt követően az új produkcióval a Madama Butterfly-al is egyaránt. Anton Guadagno a Palm Beach-i opera művészeti igazgatója mellett 1999/2000 évadban a következő operák karmestere volt : La Bohéme (Bohémélet) Il barbiere di Siviglia (Sevillai borbély), Fedora, L’Olandese volante (Bolygó Hollandi) Az ezt követő években is rendre a legnagyobb operákat vezényelte nagy sikerrel. Mint zongorista számos professzionális kurzuson dolgozott együtt híres operaénekesekkel, mint például Magda Olivero, Antonietta Stella, Raina Kabaivanska, Katia Ricciarelli, Carlo Bergonzi, Rolando Panerai. Jelenleg a L.Boccherini Konzervatórium és a Torre del Lago Puccini Fesztivál Akadémia docense és karmestere, a Luccai Teatro del Giglio színház karmestere és a Cartoline Pucciniane koncertsorozatért felelős.

A kurzus minden nap aktív 7-8 órás elfoglaltsággal jár és koncerttel zárul. Arra is van lehetőség, hogy akár egy- egy napra kapcsolódjanak be az oktatásba a tanulni vágyók.

Jelentkezési határidő: január 15.

- BGy -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában