Helyi közélet

2015.01.07. 19:50

Jobbik: Fejlesztés helyett leépítés

Miskolc - Nem leépíteni, fejleszteni kellett volna a Ládi Fűrészüzemet – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Jakab Péter.

Miskolc - Nem leépíteni, fejleszteni kellett volna a Ládi Fűrészüzemet – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Jakab Péter.

A Jobbik frakcióvezetője szerint az állami tulajdonú Északerdő Zrt. arra hivatkozva döntött a Ládi Fűrészüzem leépítése mellett, hogy a közelben Wicha József nagyvállalkozó kétmilliárdos pályázati forrás felhasználásával új, az államinál modernebb fűrészüzemet nyit. Bár a kormány elképzelése szerint az állami erdészeteket úgy kell átalakítani, hogy nyersanyagtermelés helyett sokkal inkább feldolgozott faárut állítsanak elő, például fűrészüzemek létrehozásával, Miskolcon ennek az ellenkezője történik: nem az erdészet meglévő fűrészüzemét fejlesztik, hanem egy magánbefektetőjét, aki így gyakorlatilag kész piacot is kap – közölte a politikus.

A sajtótájékoztató kapcsán az Észak-Magyarország megkereste az Északerdőt és a WIS Zrt.-t is, mindkét társaság a későbbiekben kíván reagálni Jakab Péter kijelentéseire.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában