Helyi közélet

2014.12.28. 15:16

"Ennek mindenki örül!"

Miskolc - Sport, barátnők, ajándékok és szilveszter. A téli szünet csupa vidámság.

Miskolc - Sport, barátnők, ajándékok és szilveszter. A téli szünet csupa vidámság.Ilyenkor még a korcsolya is jobban csúszik, a barátnők is sokkal viccesebbek, és milyen jó, hogy apa kapott szabadságot! Hát persze, amikor téli szünet van, és pár napig pihenhetnek a füzetek, a könyvek, a dolgozatok. A legjobb hely ilyenkor Miskolcon a korcsolyapálya, ahová karácsony előtt mi is kilátogattunk.

Buta kérdéssel lepjük meg a 11 éves Kormány Sárát, aki épp befejezte a siklást: örül-e a téli szünetnek?

– Örülök persze, de szerintem ennek mindenki örül – szögezi le.

Már a beszélgetés elején kiderül, hogy Sára nagyon szeret korcsolyázni, mert eddig csak egy pár nap telt el a téli szünetből, de ő már hatszor volt a jégen. Ez azonban még nem minden. Vár rá egy hét síelés Ausztriában. Sára ebben is rutinos, 5 éves korától járnak síelni a családdal. Lesz persze egy kis barátnői találkozó is, hiszen meg kell beszélni, ki mit kapott karácsonyra. Sára legfőbb vágya egy könyv, az Egy ikerpár titkos naplója című. Nem lehet azonban egész szünetben lazítani, mert januárban írják a félévi dolgozatokat, úgyhogy tanulni is kell. Szinte minden tantárgyból.

Nagy balhék

Vidám lánycsapat álldogál a pálya bejáratánál, név szerint: Eszter, Anna, Detti és Gyöngy. Ők különösen örülnek a téli szünetnek, mert mint fogalmaznak, a vakáció előtti napokban már nagy „balhék” és veszekedések voltak az iskolában. Nem a tanárokkal persze, hanem a diákok között. A lányok egymás után sorolják, milyen terveik vannak a téli szünetre: – Karácsonyfa-állítás, színház, szilveszteri buli, mozi és persze korcsolyázás. Tanulni is kellene – jegyzik meg –, közeleg a félév vége.

Erre viszont jobb nem is gondolni, inkább irány a korcsolyapálya.

A nagymamánál

A jégkorongozó gyerekek edzését figyeli nagy érdeklődéssel Lengyel Csanád, aki az édesapjával jött korcsolyázni. Csanád rögtön elárulja nekünk, hogy még csak elsős, 7 éves, de ő is jár hokiedzésre. Mégpedig Budapesten, mert ott lakik, most csak a nagymamához jött látogatóba Miskolcra. A téli szünet néhány napja alatt már rengeteg élményben volt része.

– Tegnap voltunk egy tanyán. Ott nagyon sok állatot láttam, nyuszikat, kecskéket és lovagoltam is. De majd megyek a másik nagymamához Gyulára. Neki van 5 cicája, 2 kutyája és egy lova – számolgatja az ujjain Csanád.

Azt azonban még nem tudta megmondani, mi lesz a karácsonyfa alatt. Viszont biztosra ment, megírta a kívánságlistát a Jézuskának.

– Csak túl sokat írtam rá, lehet, hogy ezt nem tudja mind elhozni – latolgatja a kisfiú.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában