Helyi közélet

2014.11.04. 16:36

Hatmilliárd forintot nyert fejlesztésekre az észak-magyarországi régió

Miskolc, 2014. november 4., kedd (MTI) - Hatmilliárd forintnál is több uniós támogatást nyert telephelyfejlesztésre és ipartelepítésre az észak-magyarországi régió 86 nyertes pályázója - hangzott el kedden Miskolcon sajtótájékoztatón.

Miskolc, 2014. november 4., kedd (MTI) - Hatmilliárd forintnál is több uniós támogatást nyert telephelyfejlesztésre és ipartelepítésre az észak-magyarországi régió 86 nyertes pályázója - hangzott el kedden Miskolcon sajtótájékoztatón.

Az Észak-Magyarországi Operatív Program (ÉMOP) keretében meghirdetett "Telephelyfejlesztés és ipartelepítés a területi kohézióért" című pályázat eredményeként a 6,1 milliárd forint uniós támogatásból csaknem 10,4 milliárd forint értékű telephely-fejlesztési és ipartelepítési beruházás valósulhat meg a régió három megyéjében, Borsod-Abaúj-Zemplénben, Hevesben és Nógrádban.

A pályázat célja a mikro, kis- és középvállalkozások, valamint nagyvállalatok infrastruktúrájának fejlesztése.

Török Zoltán, a NORDA Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kft. ügyvezetője elmondta: a régióban gazdaságfejlesztési pályázat iránt korábban még nem volt ilyen nagy érdeklődés. Összességében 333 projektjavaslat érkezett be, csaknem 29,6 milliárd forint támogatási igénnyel, amely több mint ötszöröse volt a rendelkezésre álló keretnek. Éppen ezért az eredetileg rendelkezésre álló forrást két ütemben, összesen 653 millió forinttal emelték meg - közölte.

Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés elnöke elmondta: a legtöbb támogatott projekt a megyéhez kapcsolódik, 60 telephely-fejlesztési és egy nagyobb volumenű ipartelepítési program valósul meg, összesen több mint 3,6 milliárd forint uniós támogatással. A nyertes pályázók 2075 meglévő munkahely megtartását és 293 új munkahely létrehozását vállalták.

Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke arról szólt: a megyében 12 telephely-fejlesztési és egy ipartelepítési projekt nyert összesen több mint 1,1 milliárd forint támogatást, ennek köszönhetően 244 meglévő munkahely maradhat fenn, és 92 új létesülhet.

A Nógrád megyei eredményekről Skuczi Nándor, a megyei közgyűlés elnöke azt mondta: itt 1,3 milliárd forintot meghaladó támogatással valósul meg 11 telephely-fejlesztési és egy ipartelepítési projekt, megmaradhat 524 meglévő munkahely, és 93 új létesülhet.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában