Helyi közélet

2014.09.19. 21:21

A Kazinczy Iskola nem hagyja magát

Miskolc - „Dávid Enikő lépjen vissza!” – követelték a szülők és pedagógusok.

Miskolc - „Dávid Enikő lépjen vissza!” – követelték a szülők és pedagógusok.„Dávid Enikő nap mint nap bebizonyítja, hogy alkalmatlan az iskola igazgatására, félelmet kelt, zsarol és manipulál! Követeljük, hogy lépjen vissza! Követeljük továbbá azt is, hogy állítsák vissza a szeptember 1-jei állapotot, és írjanak ki új igazgatói pályázatot!” – harsogta a Kazinczy Ferenc Általános Iskola és Miskolc-Tapolcai tagiskola szülői munkaközösségének tagja pénteken este a Kossuth utca elején megtartott tiltakozó akción. Ide érkeztek a kétórás vonulásos demonstráció után az intézmény pedagógusai, diákjai és a szülők. Ez nem az első megmozdulásuk volt a tanév kezdete óta, nem tudják ugyanis elfogadni, hogy a szakminiszter Dávid Enikőnek adta az igazgatói megbízást annak ellenére, hogy az ő pályázatát egyetlen szakmai testület sem támogatta.

„Miért nem mondják meg nyíltan a döntéshozók, hogy nem kíváncsiak senki véleményére, mert a miniszter egy személyben dönt? Vegyék törvénybe, hogy a pályáztatás ne csak formális legyen!” – ezt már Patonai Csabáné, az iskola szakszervezeti titkára követelte a mikrofon előtt.

Ezután Kriza Ákos polgármester lépett a tömeg elé. Közölte: egyeztetett a miniszterrel, a jövő héten tolmácsolja neki a szülők és pedagógusok álláspontját, és reméli, hogy kedvező eredménnyel fog visszatérni.

A demonstrálók sárga rózsát tartottak a magasba, ami az Illés Együttes: Miért hagytuk, hogy így legyen című dalának sárga rózsáját szimbolizálta. A dal első sorait el is énekelték a tiltakozók.

Részletek a szombati Észak-Magyarországban.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában