Helyi közélet

2014.07.22. 09:48

"Megvan és meglesz a pénz a strandra"

Miskolc - „Olyannyira megvan a pénz, hogy már rajta van a számlánkon, és egy részét el is költöttük”, mondta az Észak-Magyarországnak Lengyel Katalin, a Miskolci Városfejlesztési Kft. igazgatója, amikor arról kérdeztük, mit tud róla: zárolni kívánja-e a kormány a miskolctapolcai strand fejlesztésére szánt félmilliárdos összeget.

Miskolc - „Olyannyira megvan a pénz, hogy már rajta van a számlánkon, és egy részét el is költöttük”, mondta az Észak-Magyarországnak Lengyel Katalin, a Miskolci Városfejlesztési Kft. igazgatója, amikor arról kérdeztük, mit tud róla: zárolni kívánja-e a kormány a miskolctapolcai strand fejlesztésére szánt félmilliárdos összeget. Arról hétfőn számolt be lapunk a portfolio.hu vasárnapi elemzésére hivatkozva, hogy nincs a miskolctapolcai strandfürdő a Magyar Közlöny azon listáján, amely a zárolás alól mentesített beruházásokat tartalmazza. A portál a közlönyben megjelenteket elemzi. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ígéretének megfelelően megjelent ugyanis a kormányhatározat az idei hiánycél tartásához szükséges intézkedésekről. (Eszerint 110 milliárd forintot zárolna az idén a kormány.)

Lengyel Katalintól kérdeztük, nem a fejlesztés folytatására szánt pénzeket tervezik-e zárolni? (A folytatásra további összegeket ígért a kormány Miskolcnak – a szerk.) Azt válaszolta, a projekt folytatására ígéretük van Orbán Viktor miniszterelnöktől. Csöbör Katalin országgyűlési képviselő (Fidesz) is azt hangsúlyozta kérdésünkre válaszolva, hogy a félmilliárdot megkapta a város. Hozzátette még: „Biztos vagyok benne, hogy Miskolc érdekében a fejlesztések folytatásához szükséges forrásokat is meg fogjuk szerezni.”, fogalmazott.

ÉM-HI, JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában