Helyi közélet

2014.07.09. 16:45

MCÖ: önálló polgármesterjelöltet állítanak

Miskolc - Demonstrációt hirdet július 16-ra délután 4 órára a MIKOM elé a Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat.

Miskolc - Demonstrációt hirdet július 16-ra délután 4 órára a MIKOM elé a Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat.

Azzal indokolták, hogy az elmúlt időszakban megmozdulásaikat, megszólalásaikat nem a valóságot tükrözve mutatták be – fogalmazott Váradi Gábor elnök. „Illetve – folytatta – nem értünk egyet azzal sem, hogy olyan személynek, mint Bayer Zsolt, aki szélsőséges megnyilvánulásairól ismert, műsora lehet a miskolci tévében.”

Váradi Gábor azt is bejelentette, hogy a cigány önkormányzat önálló polgármester- és képviselőjelölteket állít az őszi választásokra. „A pártok által bejelentett jelölteket nem tudjuk támogatni. Pásztor Albert 2009-es kijelentésétől elhatárolódunk, személyétől azonban nem, mivel nem ismerjük” – fogalmazott.

A telepfelszámolás kapcsán pedig elmondta: „A számozott utcán többen kaptak felszólítást, hogy legkésőbb hó végéig hagyják el az ingatlanukat. Az emberek kétségbe vannak esve, volt, aki az életét is el akarta dobni, mert nem tudja, hova is mehetne.”

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában