Helyi közélet

2014.07.02. 08:04

Lelkiismeretes bérgyilkost küldött volt nejére

Debrecen - Hárommilliót kínált volt felesége és annak új párja megtámadásáért a tarcali férfi.

Debrecen - Hárommilliót kínált volt felesége és annak új párja megtámadásáért a tarcali férfi.

Részben megváltoztatta a Miskolci Törvényszék ítéletét kedden a Debreceni Ítélőtábla dr. Balla Lajos vezette tanácsa annak a tarcali férfinak az ügyében, akit a törvényszék elsőfokon bűnösnek mondott ki két rendbeli emberölés előkészületének bűntettében.

A Miskolci Törvényszék márciusban – négy év próbaidőre felfüggesztett – két év fogházbüntetésre és egymillió forint pénzbüntetésre ítélte a vádlottat, és elrendelte a férfi pártfogó felügyeletét, emellett számára külön szabályként írta elő, hogy vegyen részt a közösségi foglalkoztatóban a pártfogó felügyelő által meghatározott foglalkozáson.

Az ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosítása érdekében, a vádlott és védője pedig felmentésért jelentett be fellebbezést.

Az ítélőtábla a büntetési célok teljesülése érdekében nem látta szükségesnek a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását és a pártfogó felügyelet elrendelését, így a törvényszék erre vonatkozó rendelkezését mellőzte, egyebekben helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét. A bíróság által megállapított tényállás szerint a tarcali férfi megpróbált bérgyilkost fogadni, hogy megszabaduljon volt feleségétől és annak élettársától, a felbérelt ember azonban csak látszólag vállalta el a feladatot, titokban tájékoztatta a történtekről a potenciális áldozatokat, és a rendőröket is értesítette, akik elfogták a férfit.

ÉM-SZP


Előzmények:

Miskolc - A törvényszék által megállapított tényállás szerint meg akarta öletni volt feleségét és annak új férjét. tovább »

Miskolc - A vád szerint volt felesége és annak új párja megöléséhez keresett bérgyilkosokat a férfi. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában