Helyi közélet

2014.05.18. 16:55

Saját borrendet avattak Tállyán

Tállya - A borlovagrend a Zsadányi-féle tokaji aszút választotta zászlós borául.

Tállya - A borlovagrend a Zsadányi-féle tokaji aszút választotta zászlós borául.Megalakult pénteken, majd szombaton felvonuláson mutatkozott be a tállyai Taille Borlovagrend. Az új borrend tíz tagját dr. Dutka Antal, a Police Borrend elnök-nagymestere avatta fel.

A Tállyáért Egyesület céljai között jelölte meg a tállyai borkultúra, szőlő- és bortermelés, a helyi pincészetekhez kapcsolódó turizmus támogatását és az egykor jobb időket megélt település újjáélesztését, és hogy elősegíti a községnek a Tokaj-hegyaljai vérkeringésbe való visszatérését. Az egyesület tagjai feladatuknak tekintik, hogy visszaállítsák Tállyának a szűkebb és tágabb régióban betöltött szerepét. Törekvéseik első lépéseként alapították meg a hét végén a Taille borlovagrendet, ami zászlós borának a Zsadányi pincészet tokaji aszúját választotta.

A kétnapos Tállyai Borünnep során szombaton a római katolikus templomban megáldották az újonnan alakult borrendet és a kiválasztott bort is, majd a borrendek pincelátogatással egybekötött felvonuláson mutatkoztak be a településen. A lovagok végiglátogatták a tállyai pincészeteket, ahol borokat kóstoltak. Ebéd után az érdeklődők szakértő útmutatás mellett barangolhatták be Tállyát. A könnyedebb szórakozás kedvelői pénteken Kovács András Péter stand up comedy show-ján, szombaton pedig Harcsa Veronika koncertjén vehettek részt. Az Oroszlános Borvendéglő a Tállyai Borünnep mindkét napján négyfogásos borvacsorával fogadta a vendégeket.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában