Helyi közélet

2014.05.21. 13:16

Javult a gyerekek magatartása

Borsodbóta - Uniós és állami forrásokat felhasználva a borsodbótai általános iskolában számos tanórán kívüli foglalkozást tartottak.

Borsodbóta - Uniós és állami forrásokat felhasználva a borsodbótai általános iskolában számos tanórán kívüli foglalkozást tartottak.Kreatív Borsodbóta – Hagyomány és Haladás címmel indult el egy program jó másfél esztendővel ezelőtt Borsodbótán, ahol helyi általános iskolások alapkompetenciáinak fejlesztése volt az elsődleges szempont. Az intézmény igazgatója szerint a tartalmas szakköri foglalkozások során jó irányban változott a tanulók magatartása és a szövegértésük is.

A Borsodbótai ÖTTE Egyesület pályázatának jóvoltából a helyi általános iskolások 3-8. osztályos tanulóit tudták bevonni a képzésbe, amely széles körű, személyre szabott, tanórán kívüli szakmai felkészítést adott – tudtuk meg Szipoláné Kriston Judit iskolaigazgatótól. A tanulók szakköri foglalkozásokon kis csoportokban ismerkedhettek meg a kézművesség, a fotográfia, az előadó-művészet és az elektronikus sajtó elméleti és szakmai részleteivel. Emellett lehetőségük nyílt textilfeldolgozásra, agyagozásra, csuhéfeldolgozásra, iskolaújság és honlap szerkesztésére, néptánc és társas tánc tanulására, színjátszásra, hangszerismeret elsajátítására is.

Hasznos tréningek

A szakköri foglalkozásokon kívül külső szakértők által vezetett tréningek, kompetenciamérések, színházlátogatások, zeneiskolai látogatás, valamint táncházi és alkotóházi foglalkozások egészítették ki a képzési programot. A tíz csoportban aktívan 140 tanuló vett rész. Szipoláné Kriston Judit kiemelte: az illemtan oktatása után érezhetően jó irányban változtak meg a többségében hátrányos helyzetű és addig nehezen kezelhető gyerekek. Hét oktató több, mint négy és félezer tréninget tartott számukra, és a viselkedés mellett nagyot léptek előre a zene és irodalom területén. Utóbbinál egy idő után másképpen értékelték az olvasott műveket, mint korábban, de örömmel vettek részt a táncoktatásban is.

ÉM-ME

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában