Helyi közélet

2014.05.07. 13:37

Csodálatos Indonézia Miskolcon

Miskolc - Csak Miskolcon, és egyetlen estére, az Indonéz Köztársaság nagykövete, Maruli Tua Sagala kérésére megszakítja útját a yogjakartai Sanata Dharma Egyetem kórusa, tánccsoportja és zenészei.

Miskolc - Csak Miskolcon, és egyetlen estére, az Indonéz Köztársaság nagykövete, Maruli Tua Sagala kérésére megszakítja útját a yogjakartai Sanata Dharma Egyetem kórusa, tánccsoportja és zenészei. Indonézia csodás, egzotikus világát idézik fel május 8-án, csütörtökön este 6 órától a Művészetek Házában. Az elkövetkező napokban pedig a budapesti Indonéz jótékonysági vásáron lépnek majd fel.

A jezsuiták és világiak által alapított Sanata Dharma Egyetem Közép-Jáva szívében, Yogjakartában található. Cantus Firmus a kórusuk neve, GTSD Grisada a tánccsoporté, a hagyományos ütős hangszeren, a gamelánon játszanak a zenészek.

Műsoruk a világ negyedik legnépesebb országa számos népcsoportjának kultúrájából ad különleges ízelítőt. Megtanulták és megmutatják Indonézia különböző vidékeinek hagyományos táncait, és maguk is létrehoztak egy saját dramatikus táncjátékot. Nemcsak hazájukban örvendenek nagy népszerűségnek – rendszeresen fellépnek Indonézia nagyobb városaiban –, de külföldre is szívesen hívják produkciójukat.

A csoport most a május 10–12. közötti budapesti Indonéz jótékonysági vásárra érkezik Magyarországra, ám előtte megszakítja útját Miskolcon, és ide varázsolja a számunkra egzotikus, színes indonéz világot a gyönyörű lányok, színes ruhák és ragyogó díszletek segítségével.

A miskolci előadásra is szinte jelképes áron lehet bejutni, a budapesti jótékonysági vásárról pedig érdemes tudni: bevételét a megyében, Girincsen működő Nyújtsd a Kezed Alapítványnak ajánlják fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában