Helyi közélet

2014.02.25. 08:51

Újabb börtönévek az ároktői banditáknak

Tiszaújváros - Eszük ágában sem volt megszökni a várható ítélet elől, mindössze azért utaztak Svájcba, hogy ott az építőiparban elhelyezkedve, egy kis pénzt keressenek, mert már szégyellték, hogy a feleségeik nyakán kell élősködniük - védekezett az Ároktőről, házi őrizetből engedély nélkül távozott két férfi a hétfői, fogolyszökés ügyében megtartott tárgyalásán.

Tiszaújváros - Eszük ágában sem volt megszökni a várható ítélet elől, mindössze azért utaztak Svájcba, hogy ott az építőiparban elhelyezkedve, egy kis pénzt keressenek, mert már szégyellték, hogy a feleségeik nyakán kell élősködniük - védekezett az Ároktőről, házi őrizetből engedély nélkül távozott két férfi a hétfői, fogolyszökés ügyében megtartott tárgyalásán.Mint ismeretes, apát és fiát tényleges életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a közelmúltban a Fővárosi Törvényszék tucatnyi, idős emberek ellen elkövetett rablótámadás miatt, az ítélethirdetés előtt néhány héttel azonban a törvényszék kénytelen volt lakhelyelhagyási tilalom elrendelése mellett kiengedte őket az előzetesből. Egy éjjel azonban apa és fia felszívódott, egy héttel később Svájcban csípték fülön őket az ottani hatóságok.

A hétfőn a fogolyszökés ügyében a Tiszaújvárosi Járásbíróságon megtartott tárgyalás példátlan biztonsági intézkedések mellett folyt; több - sorozatlövő fegyverekkel felfegyverzett - fegyőr kísérte a kéz- és lábbilincset viselő vádlottakat, de a bíróságot és a tárgyalótermet is számos rendőr biztosította, míg véget nem ért a tárgyalás. A hatóságok arra számítottak, hogy a két férfi hozzátartozói is átruccannak Ároktőről, azonban a rokonság ezúttal távol maradt.

Az idősebb férfi azt vallotta, ő beszélte rá fiát a távozásra, ezért neki felbujtásért is felelnie kellett, így őt két év, fiát egy év négy hónap fogházbüntetésre ítélte a Tiszaújvárosi Járásbíróság, és mindkettőjüket a közügyek gyakorlásától is eltiltotta 2-2 évre. A kihirdetett ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek. "A tárgyalás kapcsán sem a tárgyalóteremben, sem a bíróság épületében rendbontásra vagy más, a bíróság működését megzavaró cselekményre nem került sor", tájékoztatta az Észak-Magyarországot dr. Sisák Péter, a megyei bíróság elnöke.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában