Helyi közélet

2014.01.23. 20:22

Akik sikerre vannak ítélve

Sátoraljaújhely - "Aki itt él, tudja mit jelent a kétmilliárd forintos beruházás ezen a vidéken..."

Sátoraljaújhely - "Aki itt él, tudja mit jelent a kétmilliárd forintos beruházás ezen a vidéken..."Egy év alatt készült el a Continental Dohányipari Zrt. tulajdonosi köre és két külföldi magánszemély által alapított LeafNewCo Kft. beruházásában az a világszínvonalú sátoraljaújhelyi dohányexpandáló üzem, amelyet most adunk át - jelentette ki a csütörtöki avatáson Füzi Csaba, a Continental Dohányipari Zrt. vezérigazgatója és a LeafNewCo Kft. ügyvezetője. A beruházás összértéke meghaladja az 1,9 milliárd forintot, mely a Gazdaságfejlesztési Operatív Program támogatása révén 400 millióval csökkentette a tényleges költségeket. A teljes kapacitás elérésekor 25 új munkahelyet teremt Sátoraljaújhelyen. Aki itt él, tudja, mit jelent ez ezen a vidéken. A dohányipar nehezen lehet versenyképes az ún. expandált vagy puffasztott dohányok felhasználása nélkül. E beruházás ezt teszi lehetővé.

Dr. Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár ünnepi beszédében kijelentette: "A következő időszak nyertesei azok lesznek, akik a válság és a nehézségek ellenére is fejlesztettek. A dohányiparban foglalkoztatottak 70 %-a nő, a sátoraljaújhelyi beruházás ebből a szempontból is örvendetes. A beruházók őrizzék meg a hitüket, sikerre vannak ítélve!" Dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője szerint e beruházás nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a 122 éves gyár helytálljon a piacai versenyben és megőrizze a meglévő 300 munkahelyet. Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere azt kérte a tulajdonosoktól, hogy a jövőben is maradjon meg ez a fejlesztési kedv, mert csak ezáltal csökkenhet a munkanélküliség aránya.

BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában