Helyi közélet

2013.12.02. 07:55

Rántott hús? Jöhet mindennap!

Borsod-Abaúj-Zemplén – Nem kell félni. A rántott hús marad a menzán, csak ritkábban lesz.

Borsod-Abaúj-Zemplén – Nem kell félni. A rántott hús marad a menzán, csak ritkábban lesz.

Félremagyarázás, hogy jövőre a rántott húst száműzik a menzákról – mondta lapunknak Zsóka Roland, a Miskolci Közintézmény-működtető Központ (MKMK) élelmezési igazgatója. – Arról van szó csupán, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának január 1-jétől életbe lépő „menzaügyi rendelete” a bő olajban sült húsokról is rendelkezik. Mégpedig úgy, hogy ilyet kéthetente csak egyszer lehet majd adni a közétkeztetésben részt vevő gyerekeknek.

 

Nem lehet egyszerre

Az élelmezési igazgató jelezte: a menzaügyi rendelet egyébként már 2011 augusztusától ajánlásként él, amiben nagyon hasznos tanácsok is vannak, de nem mentes a túlzásoktól sem. Ez utóbbira példa a drasztikus só vagy cukor kivonása az ételekből. Ezt azonban nem lehet egyik napról a másikra bevezetni, jelezte a szakember, hiszen akkor a gyerekek semmit sem ennének meg.

A miskolci közétkeztetés részt vesz a mintamenzaprogramban, így az intézményi étlapokat és a gyereknek feltálalt ételeket az ÁNTSZ folyamatos ellenőrzi.

 

-  Részletek a hétfői Észak-Magyarországban -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában