Helyi közélet

2013.12.31. 16:51

Jegyzet: Jobb lesz?

<em>Kicsit tartottam ettől a 2013-as évtől. Nem vagyok ugyan babonás, de a 13 az mégiscsak 13. Aztán kiderült, hogy az ország és a világ eseményei nemigen figyelik a kalendáriumot, mert szinte évről évre megismétlődnek a történések. A jók és rosszak egyaránt</em>. <strong>Hegyi Erika jegyzete</strong>.

Kicsit tartottam ettől a 2013-as évtől. Nem vagyok ugyan babonás, de a 13 az mégiscsak 13. Aztán kiderült, hogy az ország és a világ eseményei nemigen figyelik a kalendáriumot, mert szinte évről évre megismétlődnek a történések. A jók és rosszak egyaránt. Hegyi Erika jegyzete.Az idén is sok embertársunknak kellett megküzdenie természeti katasztrófákkal, menekülni a háborús övezetből, tüntetni a hatalom ellen (vállalva a következményeket), harcolni az egyenlő jogokért és bánásmódért, vagy szenvedni a kórházban egy terrorista akció miatt. Viszont örülhettünk nagyszerű felfedezéseknek, művészeti alkotásoknak, orvosi szenzációknak és annak, hogy itt vagyunk, túléltük, jöhet a 2014.

Milyen lesz? Előre természetesen nem tudni, de ha csak saját kis hazánkat nézzük, valószínűleg főszerepet kapnak a politikusok (2014 a választások éve). A törlesztőrészletek nem lesznek alacsonyabbak, abban pedig csak reménykedni tudunk, hogy többen jutnak majd munkához, mint eddig. Valószínűleg a fiatalok még mindig vonzóbbnak fogják találni a világ nyugati felét, mint saját hazájukat, és szinte az is biztos, hogy aki külföldön megtalálta a számítását, nem költözik haza. A remény azért mégis ott a szívünkben: a 2014 jobb lesz, mint a 2013. Így legyen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában