Helyi közélet

2013.11.25. 13:47

Közlemény - MSZP: Lássunk tisztán Florida-ügyben!

Miskolc - Kik mentek el Floridába a miskolci városi cégek és az önkormányzat vezetői, dolgozói közül? Tényleg elment Floridába az energetikai konferenciára Pálffy Kinga, a Miskolc Holding vezérigazgatója is? A miskolci városi cégek és az önkormányzat vezetői, dolgozói tényleg szabadságukat töltötték a floridai konferencián, saját költségen? Egyebek mellett ezeket kérdezi a miskolci MSZP azzal a botránnyal kapcsolatban, amelyről napok óta cikkez az országos sajtó, s amelyben miskolci cégvezető(k) is érintett(ek).

Miskolc - Kik mentek el Floridába a miskolci városi cégek és az önkormányzat vezetői, dolgozói közül? Tényleg elment Floridába az energetikai konferenciára Pálffy Kinga, a Miskolc Holding vezérigazgatója is? A miskolci városi cégek és az önkormányzat vezetői, dolgozói tényleg szabadságukat töltötték a floridai konferencián, saját költségen? Egyebek mellett ezeket kérdezi a miskolci MSZP azzal a botránnyal kapcsolatban, amelyről napok óta cikkez az országos sajtó, s amelyben miskolci cégvezető(k) is érintett(ek).A történetet Bazin Géza miskolci szocialista önkormányzati képviselő elevenítette fel hétfői sajtótájékoztatóján.

Elmondta: debreceni cég- és városvezetők nemrégiben Floridába utaztak egy konferencia ürügyén, s magukkal vitték Nyíri Lászlót, a Miskolci Hőszolgáltató Kft. vezetőjét is, aki pár évvel korábban Debreceni Vagyonkezelő Zrt. (az ottani holding) éléről érkezett Miskolcra. Az utazás úgy derült ki, hogy Nyíri pálmafás, kókuszdiós, horgászós képeket töltött fel magáról a Facebook oldalára (ezt a botrány kirobbanása után gyorsan ki is törölte). A fotók tanúsága szerint az út remek hangulatban telt, az utazásnak pedig minden bizonnyal nagy hasznát veszik majd a miskolci távfűtéses lakásban élők is.

A miskolci polgármesteri hivatal az ügyet firtató országos napilap kérdésére (felmerült ugyanis az alapos gyanú, hogy mindezt közpénzből finanszírozták) azt állította, hogy Nyíri a magánútját kötötte össze egy konferenciával, és saját költségén tartózkodott külföldön. Maga Nyíri hallgat az ügyben, arra, ha ez így van, miért törölte azonnal a korábban megosztott képet, pusztán annyit közölt a sajtóval: „Hogy mit csinálok a Facebookon, az teljességgel a magánügyem".

Ráadásul a floridai út időpontjában szabadságon tartózkodott Pálffy Kinga, a Miskolc Holding vezérigazgatója is. Arra, hogy esetleg ő is tagja volt-e az utazó keretnek, a Miskolc Holding szóvivője azt mondta a sajtónak, hogy „a vezérigazgató jelenleg szabadságát tölti. Tartózkodási helyéről nincs tudomásunk". Ezek szerint tehát a Pálffy úgy ment el szabadságra, hogy a kollégái azt sem tudták, merre járhatott, éppenséggel kókusztejet is szürcsölgethetett a floridai tengerparton.

Nem tudni tehát, pontosan kik vettek részt a floridai úton. Azt sem, pontosan ki finanszírozta az utazást. A debreceniek ugyan magyarázkodtak, először azt mondták, mindenki a saját pénzéből fizette az utat, később azt, hogy az út ugyan valóban hivatalosnak indult, de az utazás költségeit utólag megfizettették a résztvevőkkel.

Bazin Géza elmondta: mivel sem a Miskolc Holding, sem pedig más önkormányzati cég felügyelő-bizottságában nincs egyetlen képviselője sem az MSZP-nek, és ráadásul a polgármesteri kabinet vezetője szerint az önkormányzati képviselők nem kérdezhetnek az önkormányzati cégek vezetőitől, ezért csak a sajtón keresztül tudják feltenni az üggyel kapcsolatos kérdéseiket. Ezeket az alábbiak:

  • „Kik mentek el Floridába a miskolci városi cégek és az önkormányzat vezetői, dolgozói közül?
  • Tényleg elment Floridába erre a konferenciára Pálffy Kinga is?
  • A miskolci városi cégek és az önkormányzat vezetői, dolgozói tényleg szabadságukat töltötték Floridában az energetikai konferencián, saját költségen? Ha igen, mutassák be a nyilvánosságnak az út költségeiről szóló számláikat, foglalási dokumentumokat!
  • Valós-e az az állítás, hogy az önkormányzati finanszírozású média azért nem számolt be eddig erről az ügyről, mert azt a fideszes városházán letiltották?
  • Tudott-e az utazásról és adott-e rá engedélyt Kriza Ákos, polgármester?"
  • - Bazin Géza önkormányzati képviselő, MSZP -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában