Helyi közélet

2013.11.14. 15:06

Közlemény - Jobbik: Mit keresett Floridában a Miskolci Hőszolgáltató igazgatója?

Miskolc - Sajtóhírek szerint a hőszolgáltatásról konferenciázott Floridában a Miskolci Hőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója, Nyíri László. A Jobbik szerint több kérdést is felvet a szakmainak nevezett luxuskirándulás.

Miskolc - Sajtóhírek szerint a hőszolgáltatásról konferenciázott Floridában a Miskolci Hőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója, Nyíri László. A Jobbik szerint több kérdést is felvet a szakmainak nevezett luxuskirándulás.Mindenekelőtt azt, közpénzből utazott-e a cégvezető – kezdte a témában tartott sajtótájékoztatóját Jakab Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője. A politikus emlékeztetett, a Debrecenből „leigazolt” igazgató több cívisvárosi cégvezetővel együtt utazott Floridába azért, hogy energetikai kérdésekről tanácskozzanak. Az utat - a hírek szerint - mindenkinek a saját önkormányzata fizette, vagyis a MIHŐ igazgató esetében a miskolci adófizetők. A politikus szerint az eset nem lenne egyedülálló: két évvel ezelőtt Dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés fideszes elnöke szintén önkormányzati pénzből konferenciázott többedmagával paradicsomi körülmények között az Azori-szigeteken. Akkor a borsodi cigányokról „elmélkedtek” a kormánypárti politikusok. A luxusra most sem lehetett panasz - tette hozzá Jakab -, legalábbis erről árulkodnak a „MIHŐ vezér” fotói, amiket azóta valamiért eltávolított a facebook-oldaláról.

A Jobbik a költségeken túl tudni szeretné azt is, milyen konkrét haszna származik Miskolcnak az igazgató távoli kirándulásából: fog-e tovább csökkenni a rezsi a borsodi megyeszékhelyen, vagy csak a Holding hiánya lesz nagyobb. Az önkormányzati képviselő elfogadhatatlannak nevezte, hogy a súlyos működési gondokkal küszködő Miskolc Holdingtól bárki is luxusutakra szórja a közpénzt akkor, amikor a vagyonkezelő beszállítói és azok munkavállalói tömött sorokban várják a ki nem fizetett járandóságaikat az önkormányzati vállalattól.

Arra az újságírói megjegyzésre, hogy a miskolci polgármesteri hivatal szerint saját költségén utazott a cégvezető Jakab annyit reagált, erről közérdekű adatkéréssel fognak megbizonyosodni, hiszen két évvel ezelőtt is azt mondták, hogy a Holding vezetői nem vesznek fel prémiumot, utólag mégis kiderült, több milliót szavaztak meg maguknak.

- Jakab Péter, Jobbik B.-A.-Z. megyei és miskolci alelnöke, Miskolc MJV önkormányzati képviselője -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában