Helyi közélet

2013.11.25. 08:31

Készültség az utakon Borsodban is

Borsod-Abaúj-Zemplén - A meteorológiai előrejelzések szerint az utak jegesedésére bármikor számítani lehet.

Borsod-Abaúj-Zemplén - A meteorológiai előrejelzések szerint az utak jegesedésére bármikor számítani lehet.Vasárnap több megyében - így Borsodban is - második készültségi fokozat lépett életbe az ország közútjain, közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A meteorológiai előrejelzések alapján hétfőtől akár hózáporok is előfordulhatnak az ország több pontján, de ha a havazás el is marad, nulla Celsius-fok környékén mindenképpen szükség lehet síkosság-mentesítésre, mondta Pécsi Norbert Sándor, a közútkezelő kommunikációs osztályvezetője.

Mint megtudtuk, a közútkezelőnél a téli üzemidőszakban négy készültségi fokozat van. A társaság már két hete téli üzemmódban működik, ami azt jelenti, hogy éjjel-nappal, 12 órás váltott műszakokban dolgoznak a szakemberek.

Vasárnap esete nyolc órától megyénkben a második fokozatot léptették életbe, ami azt jelenti, hogy több gép és ember áll készenlétben, hogy szükség esetén megkezdje az utak szórását.

A közútkezelő folyamatosan tájékoztatja a közlekedőket az útviszonyokról. Arra kérik az autósokat, hogy vegyék figyelembe a jelzéseket, és csak megfelelően felkészített járművel keljenek útra.

ÉM-SZP

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában