Helyi közélet

2013.11.28. 18:12

Készülnek az új ciklusra

Miskolc - A következő időszakban az unió a gazdaságfejlesztést támogatja kiemelten.

Miskolc - A következő időszakban az unió a gazdaságfejlesztést támogatja kiemelten.Nem mindegy, hogyan használjuk fel az uniós forrásokat a 2014-2020-as költségvetési időszakban, hiszen Magyarország és térségünk gazdasági fejlődése múlhat ezen. A minél sikeresebb tervezés és forrásfelhasználás érdekében szervezett szakmai tanácskozást csütörtökön a megyeházán a Miniszterelnökség, a Nemzetgazdasági Minisztérium, valamint a Széchenyi Programiroda. A konferencia előtt megtartott sajtótájékoztatón Mengyi Roland, a megyei közgyűlés elnöke hangsúlyozta: Borsod-Abaúj-Zemplén megyére az országban lassan úgy tekintenek, mint az „újraiparosítás erődítményére”. Jelezte: megyénkben 2013. harmadik negyedévében a foglalkoztatottság szintje 46 százalékos, ami 3,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. 2010-hez képest pedig közel ezer kis- és középvállalkozással van több a megyében.

Gazdaságfejlesztés

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikáért felelős helyettes államtitkára azt emelte ki: sikerként értékelik, hogy az elmúlt pár évben EU-s forrásból mintegy 9 ezer fejlesztés valósult meg az észak-magyarországi régióban, közel 770 milliárd forint értékben. A 2014-2020-as fejlesztési időszak fókuszában a gazdaságfejlesztés került, aminek az az oka, hogy 2020-ra az európai közösség szeretne a világgazdasági versenyben előnyös pozíciót betölteni. Újdonság az is, hogy az új ciklusban a régióban működő 3 megyei önkormányzat lesz a tulajdonosa az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökségnek, ami azt jelenti, hogy ezentúl a helyi szereplők mondják majd meg, milyen fejlesztésekre van szüksége a térségnek.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában