Helyi közélet

2013.10.08. 11:38

Nézőpont: Cidri

<em>Minden évben gyomorgörccsel várja a távhős elszámoló számlát. Vajon mennyit kell az idén ráfizetnie? Tavalyelőtt közel 200 ezer forintos számlát kapott, az idén „csak” 100 ezrest. Részletfizetést kért, így hosszú hónapokon át nyögte a nyugdíjából. Mindig kifizeti becsülettel, csak megjegyzi, unja már, hogy más helyett kell fizetnie</em>. <strong>Hajdu Mariann jegyzete</strong>.

Minden évben gyomorgörccsel várja a távhős elszámoló számlát. Vajon mennyit kell az idén ráfizetnie? Tavalyelőtt közel 200 ezer forintos számlát kapott, az idén „csak” 100 ezrest. Részletfizetést kért, így hosszú hónapokon át nyögte a nyugdíjából. Mindig kifizeti becsülettel, csak megjegyzi, unja már, hogy más helyett kell fizetnie. Hajdu Mariann jegyzete.Mert más helyett fizet. Egyszerű, miért: az egycsöves fűtési rendszer miatt a tizediken még forró a melegvíz, ami a rendszerbe kerül. Mire hozzá, a földszintre leér, kihűl. A fentieknek akkor is melege van, ha be sem kapcsolják a radiátort, a lentieknek viszont muszáj fűteni, mert egyébként fáznak. Így mivel az ő órájuk mutat fogyasztást, a nem fűtőké nem, ők fizetnek helyettük is. A díjban ugyanis nagyobb arányban szerepel a költségelosztók után mért hőmennyiség.

Mindenki tudja, hogy ez igazságtalan, de a jelenlegi jogszabályok megengedőek, a lakóközösség döntése kell ahhoz, hogy (leegyszerűsítve) visszatérjenek a légköbméter szerinti elszámoláshoz. No de megszavazza-e ezt jószántából az a lakó, aki a mostani rendszerrel jól jár? Persze, hogy nem. Néha szóba kerül, hogy igazságossá teszik a jogszabályt.

Évek óta nem történt semmi. Mi marad? A cidri, ha esedékes az elszámoló számla...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában