Helyi közélet

2013.10.04. 09:41

Megtaláltuk az új rekortán pálya forrását

Miskolc - 350 millió forintos állami támogatásból épülhet új műanyag pálya Miskolcon, jövőre.

Miskolc - 350 millió forintos állami támogatásból épülhet új műanyag pálya Miskolcon, jövőre.

A miskolci atlétikai élet egyik jelentős képviselője – aki neve elhallgatását kérte – hívta fel a figyelmünket arra, hogy az Országgyűlés elé hétfőn beterjesztett 2014. évi költségvetésben szerepel egy olyan tétel, amely a miskolci atlétikai pálya helyzetét rendezi.

Mint arról már több alkalommal beszámoltunk: a megyeszékhelyen található egyetlen műanyag borítású pálya a Diósgyőri stadion területén van, amelyet a tervek szerint elbontanának, hogy annak helyén új labdarúgópályát, illetve lelátórészt építsenek. Úgy volt, hogy az ezzel kapcsolatos munkálatok, a rekortán pálya elbontása már a júliusban elkezdődik, de a mai napig nem történt ebben előrelépés, és azt sem lehetett tudni, hogy miből, mikor és hol épülhet egy új, műanyag borítású atlétikai pálya Miskolcon.

Nos, ez utóbbi kérdésük közül kettőre körvonalazódik a válasz, mert az Országgyűlés elé hétfőn, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által – T/12415. számú Törvényjavaslat Magyarország 2014. évi központi költségvetéséről néven – előterjesztett 1091 oldalas munkaanyag 864. oldalán az Állami, önkormányzati és egyéb sportlétesítmények fejlesztése, fenntartása cím alatt a 2014-es évre vonatkozóan az szerepel, hogy az állam 350 millió forintot fordítana a miskolci atlétika támogatására, az indoklás szerint ,,az előirányzat finanszírozza a miskolci atlétikai futópálya fejlesztésével kapcsolatos költségeket.”

Hol lehet?

Az előterjesztéssel szembesítettük a miskolci polgármester által nemrégiben kinevezett, a városi sportos cégek működtetését koordináló gazdasági társaság első emberét.

– Természetesen tudok erről, és nagyon remélem, hogy a költségvetésben szereplő összeget a közeljövőben jóvá is hagyja az Országgyűlés, ez ugyanis megoldást jelentene a miskolci atlétikai élet gondjaira, hiszen ebből az összegből jövőre megépíthető lenne egy jó minőségű műanyag futópálya, ami évekre megnyugtatóan rendezné a sportág helyzetét – válaszolta az Észak-Magyarország megkeresésére Szász László, a Miskolci Sportcentrum Kft. ügyvezető igazgatója, aki arra a kérdésre, hogy a miből és mikor kérdés után tulajdonképpen már csak az marad nyitva, hogy hol, erre a következőket válaszolta: – Ez utóbbira ma még szerintem senki nem tud pontos választ adni, de megvannak az erre vonatkozó elképzelések is. Reményeim szerint az ezzel kapcsolatos egyeztetések a közeljövőben fel fognak gyorsulni.

Korábban két helyszín merült fel lehetőségként: az egyik az MVSC pályája, ami jelenleg állami tulajdonban van, a másik az egyetemi sporttelep, amelynek az egyetem a gazdája. Az Észak-Magyarországnak ez ügyben korábban nyilatkozó atlétikai szakemberek a két helyszín közül az utóbbit preferálják.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában