Helyi közélet

2013.10.25. 13:06

Felsőzsolcai árvízper: szakértő volt-e a szakértő?

Miskolc - A védelem szerint kétségessé válhat a szakértői vélemény, így meginoghat a gondatlan közveszélyokozás vádja. 

Miskolc - A védelem szerint kétségessé válhat a szakértői vélemény, így meginoghat a gondatlan közveszélyokozás vádja. Annak a szakértőnek a tanúkénti meghallgatásával folytatódott volna csütörtökön a Felsőzsolca korábbi polgármestere ellen folyó büntetőper, akinek véleményére alapozva az ügyészség gondatlanságból elkövetett közveszélyokozással vádolta meg Fehér Attilát, azonban a szakértő – betegségre hivatkozva – távol maradt.

A volt polgármester védője elmondta: a szakértő nevét hiába keresték a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara honlapján lévő nyilvántartásban, a mérnökkamarától pedig azt a felvilágosítást kapták, hogy ott nem aktív tag. A védelem szerint a szakértő kompetenciája is megkérdőjelezhető, mert az általuk birtokolt információk szerint nem rendelkezik árvízi védekezéssel, mentesítéssel kapcsolatos végzettséggel. Éppen ezért indítványozta, hogy a bíróság e kérdés tisztázása érdekében keresse meg a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamarát.

Szakvélemények

A vád képviselője elmondta, hogy a szakértőt a nyomozóhatóság rendelte ki 2011-ben, s elegendő lesz, ha a következő tárgyalási napon igazolja szakértői kamarai tagságát és szakmai kompetenciáit. A vádban szerepel, hogy az Ékövízig 2009 novemberében megküldte a vízügyi szakvéleményt a zsolcai önkormányzatnak, ennek ellenére a polgármestere nem készítette el a település védelmi tervét. A védő indítványozta, hogy a bíróság kérje be ezt a szakvéleményt, hogy tisztázható legyen, mikor milyen intézkedések történtek.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában