Helyi közélet

2013.09.30. 13:33

Felmentette a tábla a volt szerencsi polgármestert

Debrecen, Szerencs - Nem követett el hivatali visszaélést Szerencs korábbi polgármestere.

Debrecen, Szerencs - Nem követett el hivatali visszaélést Szerencs korábbi polgármestere.Helyben hagyta a Debreceni Ítélőtábla dr. Ficsór Gabriella vezette büntetőtanácsa a közelmúltban az elsőfokon eljáró Miskolci Törvényszék áprilisában hozott ítéletét, és jogerősen is felmentette a hivatali visszaélés vádja alól Rónavölgyi Endrénét, Szerencs korábbi polgármesterét. A z elsőfokú verdikt ellen az ügyész jelentett be fellebbezést a vádlott bizonyítottság hiányában történő felmentése miatt, de az ítélőtábla helyben hagyta a döntést, azzal a módosítással, hogy bűncselekmény hiányában mentette fel a volt polgármestert.

A polgármester ellen az volt a vád, hogy 2010-ben "kampányfogásként" ajándékozott a Szerencsi Fürdő- és Wellness Házba szóló belépőket az oktatásban és az egészségügyben dolgozó közalkalmazottaknak. A bíróság megállapította, hogy a képviselő testület határozatot a jutalmazással kapcsolatban nem hozott, azonban az „íratlan szabályként” kialakult gyakorlat szerint jutalmazta a közalkalmazottakat.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában