Helyi közélet

2013.08.22. 13:49

Ki a felelős a turisztikai cég helyzetéért?

Miskolc - A turisztikai cég volt vezetője megnevezte a felelősöket: a szocialisták azok.

Miskolc - A turisztikai cég volt vezetője megnevezte a felelősöket: a szocialisták azok.Az elmúlt héten közleményben tudatta a Miskolc Holding, a turisztikai cég vezetője távozik a vállalattól. Az érintett lapunktól értesült a hírről. Földesi Norbert, az MSZP frakcióvezetője pedig közleményben reagált az ügyre, kifejtve, hogy a szocialisták szerint a volt ügyvezető nem egyszemélyben felelős azért, hogy a Miskolci Turisztikai Kft. nehéz anyagi helyzetbe került. Kérték, a város nevezze meg a további felelősöket is. Erre a közleményre reagálva írt nyílt levelet Czinkné Sztán Anikó.

Ebben leírja, szerinte a szocialisták felelősek azért, ami a turisztikai céggel történt, hiszen a 2010-es átvételkor a Turisztikai Kft. éves bevétele – a Vadasparkkal és a működtetéséhez kapott 70 milliós támogatással együtt – 601 millió forint volt, a tartozása pedig közel 1 milliárd forint – fogalmaz levelében a volt ügyvezető. Aki úgy véli, az elmúlt három évben sikerült visszaszereznie a miskolciaknak a szocialisták által a „barátoknak kiosztott tetemes vagyont". Levelében sikerként említi a Barlangfürdő felújítását, a Miskolc Bolt megnyitását és azt, hogy a pénzügyi terhek és nehézségek ellenére az üzemi eredményük 70 millió forinttal javult.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában