Helyi közélet

2013.08.23. 12:32

Hol vannak a sárga zsákok?

Miskolc - Vannak, akik szeretnék továbbra is zsákba gyűjteni a szemetet.

Miskolc - Vannak, akik szeretnék továbbra is zsákba gyűjteni a szemetet.

Diósgyőrben, a családi házas övezetben élők azt panaszolják, hogy megszűnt a zsákos szelektív hulladékgyűjtés lakóhelyükön. Erről kis szórólapon értesítette az embereket a szolgáltató, az AVE Miskolc Kft. Azok jártak most rosszul, akik eddig szorgalmasan gyűjtögették a zsákba az újrahasznosítható hulladékot, mert a szelektív szigetre sokkal macerásabb elvinni a papírt vagy műanyagot.

A hulladékgazdálkodó cég ügyvezetőjénél, Molnár Attilánál érdeklődve megtudtuk, kommunikációs zűrzavar eredménye a zsákos gyűjtés megszűnéséről szóló szórólap. Valóban felvetődött a cég vezetésében ez a gondolat, de döntés még nincs, azt csak a jövő hét elejére várható. Molnár Attila szerint van arra remény, hogy folytatódjon Diósgyőrben a zsákos gyűjtés. A rendszert egyébként 2012 áprilisában vezették be kísérleti jelleggel. Azonban nem hozta meg a várt eredményt, mert csupán 1-1,5 százalékkal nőtt ezáltal a szelektíven gyűjtött hulladék mennyisége. Ez azt jelenti, hogy a zsákba csak azok gyűjtötték a szemetet, akik eddig a szelektív szigetre is elvitték.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában