Helyi közélet

2013.07.02. 12:27

Teherautóval tört ellenségére a borsodi férfi

Miskolc - Többször is el akarta gázolni haragosát egy fancsali férfi.

Miskolc - Többször is el akarta gázolni haragosát egy fancsali férfi.Emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy 28 éves férfivel szemben június közepén a B.-A.-Z. Megyei Főügyészség, tájékoztatta az Észak-Magyarországot dr. Martossy György, a főügyészség szóvivője.

A vádlott múlt év október 6-án, a délutáni órákban az általa vezetett teherautóval haladt Fancsal belterületén. Vérében 1,36 ezrelék alkohol volt, mely őt enyhe fokban tette ittassá. A férfi észrevette, hogy vele szemben az út menetirány szerinti jobb oldalán halad régi haragosa, aki korábban rendőri intézkedést is kért ellene. A vádlott a teherautót a sértett felé kormányozta, de a kézikocsit maga előtt toló sértettnek sikerült beugrania egy parkoló autó takarásába, így elkerülte az elütést.

A vádlott néhány méterrel később megfordult a teherautóval és azt legalább 50 kilométeres sebességre gyorsítva, szándékosan az út immáron neki menetirány szerinti baloldalán haladó sértett fel kormányozta. Lassítás nélkül haladta a sértett felé, miközben szabálytalanul áttért a bal oldalra és az útpadkára is felhajtott, hogy a sértettet elüsse. A megtámadott férfi beugrott az út menti árokba, a kézikocsit a teherautó lökte az árokba. A vádlott ezután lassítás nélkül továbbhajtott.

A sértett által értesített rendőrök a halmaji körforgalomban próbálták megállítani a vádlottat, aki azonban nagy sebességgel a rázókövekre hajtott és kikerülte a keresztben álló rendőrautókat, veszélyeztetve ezzel a rendőrök testi épségét. Ez ügyben külön eljárás van folyamatban.

A teherautót a rendőrök végül csak a következő faluban tudták utolérni és megállítani. A sértettnek sérülése nem keletkezett, azonban a szakértő megállapította, hogy az adott közlekedési szituációban már 40-45 kilométeres óránkénti sebességnél is halálos eredményű lett volna az ütközés.

A vádlott tagadta a cselekmény elkövetését. A vádirati tényállás a sértett és a rendőr tanúk vallomásán, a műszaki és orvos szakértői véleményeken, a helyszíni szemle jegyzőkönyv adatain és a bizonyítási kísérlet anyagán alapul, tette hozzá Martossy György. Ha a bíróság bűnösnek találja, 5-15 évig terjedő fegyházbüntetést szabhat ki a vádlottal szemben.

ÉM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában