Helyi közélet

2013.07.04. 14:53

Mikor próbálhatjuk ki mi is az új miskolci villamost?

Miskolc - Itt van. Láttuk, megmutattuk. Olvasóink kérdeztek. Az Észak-Magyarország utánajárt.

Miskolc - Itt van. Láttuk, megmutattuk. Olvasóink kérdeztek. Az Észak-Magyarország utánajárt.Miskolcra kedden hajnalban érkezett meg az első új Skoda 26THU3 villamos. Hogy mennyi ideig tartott, míg ezt is megélhettük, illetve, hogy milyen volt a fogadtatás, erről cikkeinkben beszámoltunk. Az azóta felmerült kérdésekre Pásztor Imre, a miskolci önkormányzati cégeket összefogó Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője segítségével kerestünk válaszokat.

- Mikor szállhatok fel először az új Skoda villamosra?

Pásztor Imre: - Az új villamosnál először utasok nélküli tesztidőszak következik. Ez már csütörtökről péntekre virradóra kezdetét veszi, éjféltől hajnal 4-ig megteszi első próbaútját a városban az új villamos, de hangsúlyozni kell, utasok nélkül. Majd péntek este a Villamosok éjszakáján a Városház téren az utazóközönség is felszállhat rá, megnézheti kívülről, belülről, de utasként még továbbra sem veheti igénybe.

- Jó, de utasként mikor próbálhatom ki a villamost?

Pásztor Imre: - A tervek szerint a villamos már idén őszre teljesítheti a hatóság által előírt, utasok nélküli 10 ezer kilométeres tesztjét, ami feltételezheti, hogy akár decemberben – a miskolciak karácsonyi ajándékaként – már szállíthat utasokat is, de reálisabb a következő év eleje. Szerencsére már több száz miskolcinak volt szerencséje megnézni az új villamost, amikor az kedden hajnalban megérkezett. Az MVK Zrt. telephelyén ugyanis több százan várták az új villamost, ami jelentős sikert aratott.

- Mikorra ér ide a többi új villamos?

Pásztor Imre: - A szállítási tervek szerint ebben az évben megérkezik a prototípus 2. darabja, vagyis egy újabb új villamos jön még ebben az évben Miskolcra. A következő évben folyamatos lesz a szállítás, havonta érkeznek majd az új villamosszerelvények, a 31 fős új villamosjármű-flotta utolsó darabjainak szállítása pedig 2015. első negyedéve.

- Figyelembe veszik-e a véleményemet a további beszerzéseknél? Változtatnak- e a konstrukción, ha valami nem teszik benne?

Pásztor Imre: - A teszt idején utasok nem veszik igénybe a villamost.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában