Helyi közélet

2013.07.18. 20:31

Kormányzati segítség a gyermekétkeztetéshez

Borsod-Abaúj-Zemplén - Észak-Borsodba több mint 150 millió forint érkezett a legrászorultabb családok számára.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Észak-Borsodba több mint 150 millió forint érkezett a legrászorultabb családok számára.Az észak-borsodi régióban 35 olyan települést találunk, amelyek kormányzati támogatást kapnak a nyári gyermekétkeztetéshez. A központi segítségnek köszönhetően több, mint hétezer általános iskolás diák jut meleg ebédhez a tanítási szünetben. A helyi önkormányzatok a szociálisan legrászorultabb családok terhein tudnak ilyen módon enyhíteni, mégpedig azokon, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek - tette hozzá Riz Gábor, a terület országgyűlési-képviselője. - Az állami támogatás a mi térségünkre levetítve meghaladja a 150 millió forintot, ebből az összegből legalább 44 napon keresztül, minimum egyszeri meleg étkezést tudunk a gyerekeknek nyújtani. Ez nagy segítséget jelent ezeknek a családoknak, hiszen a többségük kis jövedelemből igyekszik megélni. Ugyanakkor arra is figyelmet fordítunk, hogy a nyári gyermekétkeztetést egészséges és helyi termelőktől vásárolt alapanyagokból biztosítsuk.

Száztizenkétezer gyermek

Az országban egyébként közel 1200 település kapott hasonló segítséget, összesen 112 ezer gyermek nyári élelmezését segíti a kormány. A pénz garantáltan a legrászorultabb településekre és gyermekekhez érkezik - tette hozzá Riz Gábor.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában