Helyi közélet

2013.06.28. 10:02

Rekortánpálya - Válasz az ígéret ellenére nincs

Miskolc - A miskolci önkormányzat kommunikációja hozta a hibapontot.

Miskolc - A miskolci önkormányzat kommunikációja hozta a hibapontot. Az Észak-Magyarország csütörtökön arról számolt be, hogy a Diósgyőri stadionban akár már a jövő héten megkezdődhet a centerpálya rekonstrukciója, cseréje, amelynek során új pályát építenének, de nem a régi helyére, hanem a napos oldali lelátó tövébe (olyat, amit fűtéscsövekkel, és locsolórendszerrel látnak el). A DVTK NB I-es labdarúgócsapatát működtető DFC Kft. a beruházás elkészítésére pályázatot írt ki, amelyre a jövő héten hétfőig lehet ajánlatot lehet benyújtani. Ugyanezen a napon történik meg a pályázat elbírálása, kedden már szerződéskötésre is sor kerülhet, és a pályázati kiírás szerint szerdán akár már az építkezés is megkezdődhet (amelyet szeretnének az augusztus 2-i határidőre, a DVTK első hazai meccsére elkészíttetni).

Bontással kezdődne

Az építkezés viszont azzal kezdődne, hogy elbontanák a jelenlegi labdarúgópályát körülölelő rekortánpályát, a beton alaptesttel együtt, ez ugyanis akadálya a futball játéktér új helyre való áthelyezésének. Csütörtöki cikkünkben Dudás Hunor, a DFC Kft. ügyvezető igazgatója úgy nyilatkozott, hogy ameddig a miskolci önkormányzattól nincs engedélyük a bontásra, addig nem kezd hozzá a majdani kivitelező az építkezéshez.

Már ekkor

Már ekkor szerettük volna megismerni a miskolci városvezetés álláspontját a rekortánpálya elbontásával kapcsolatban, hogy engedélyezik- e vagy sem, ha igen, akkor mi lesz a jelenleg ezt használó atléták sorsa, számíthatnak- e arra, hogy a közeljövőben hasonló anyagú pálya épül a megyeszékhelyen, ha igen, akkor hol, de kérdéseinkre csütörtökre ígértek választ. Ebből azonban semmi nem lett, válasz nem érkezett, és hiába kerestük csütörtökön több alkalommal is a városháza kommunikációs munkatársát, csütörtökön nem tudtuk elérni.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában