Helyi közélet

2013.05.28. 10:48

Online pénztárgépek: mit kell tudni róluk?

A hamarosan megjelelő szerkezetek üzemeltetése a kereskedőkre, boltosokra új feladatokat ró.

A hamarosan megjelelő szerkezetek üzemeltetése a kereskedőkre, boltosokra új feladatokat ró.

Debrecen. Kevesen tudják, hogy az új pénztárgépek üzemeltetése a működtetők – azaz a kereskedők, boltosok – számára is új feladatokkal jár – a szervizelés tekintetében is. Az egyik legfontosabb változás, hogy míg eddig csak a szerviznek kellett naplóznia a pénztárgép meghibásodását, ezentúl ezt a boltosnak is meg kell tennie.

A legfontosabbak

Az új típusú pénztárgépeknél a korábbiakhoz képest sokkal nagyobb lesz az üzemeltető – azaz a boltos – felelőssége. Sokkal könnyebben futhat bele az ember százezres adóhivatali bírságokba, oda kell tehát figyelni a pénztárgépnaplóra is. Az Online Pénztárgép Info Szerkesztő arra figyelmeztet, hogy most igazán fontos, milyen szervizt választunk! Alapvető, hogy legyen országos lefedettség, 24 órás hibabejelentés, ügyfélszolgálat, stabil szervizháttér, komoly tapasztalat a szerviznél! Érdemes átalánydíjas szerződést kötni!

A szerelő felelőssége

A műszerész a szervizelés megkezdésekor külön felhívás nélkül is köteles műszerészi igazolványát és plombanyomóját az üzemeltető részére bemutatni. A műszerész a először megvizsgálja, hogy a pénztárgép szabályosan le van-e plombálva, és ezt a pénztárgépnaplóba bejegyzettek hűen tükrözik-e. Ha a pénztárgép nincs szabályosan plombálva, vagy valamilyen problémát talál a naplóval, vagy egyéb rendellenességet észlel, erről a műszerész a szervizelés megkezdését megelőzően jegyzőkönyvet vesz fel.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában