Helyi közélet

2013.05.31. 18:08

„Aki vizet ad, nem veheti el”

Miskolc - Egy kertszövetkezet elnöke szerint nem volt igaza a polgármesternek a lyukói vízügyben. Az önkormányzat szerinte azonban igen.

Miskolc - Egy kertszövetkezet elnöke szerint nem volt igaza a polgármesternek a lyukói vízügyben. Az önkormányzat szerinte azonban igen.Nincs igaza Kriza Ákos polgármesternek azzal kapcsolatban, amit a Lyukó-völgyben kialakult helyzetről nyilatkozott, mondta lapunknak az egyik miskolci kertbarát-egyesület elnöke. Kifejtette, nem igaz, hogy törvénytelenül járt volna el az a „kollégája”, aki kiköttette a lyukói nemfizető fogyasztóknál a vizet. (A történtek nagy vihart kavartak, hiszen a kertszövetkezet vezetője a Jobbik segítségét kérte a víz kikötésénél, erre reagált akkor a polgármester is. Az üggyel legutóbb csütörtökön foglalkoztunk – a szerk.) Az elnök szerint azért tévedett a polgármester, mert a kertbarát egyesületek a vízszolgáltató Mivízzel mint lakossági fogyasztók állnak szerződésben, azaz immár a saját tulajdonukat adják tovább. Az alapszabályukban is benne van, hogy ha a fogyasztójuk nem fizet, kiköthető.

Szabó Máté megbízott szóvivő viszont elmondta, továbbra is fenntartják a polgármesteri nyilatkozatot, módosult ugyanis a vízi-közmű törvény a tavasszal, és komoly szabályozást tartalmaz, lényege: ha valaki vizet szolgáltat, akkor nem veheti el.

A részletek a szombati Észak-Magyarországban olvashatók.


Miskolc - Megírtuk: az egyik lyukói kertszövetkezet kikötötte a vizet Miskolcon több lyukóvölgyi ingatlanban, így a Pipacs utcában sok család víz nélkül maradt. A helyszínen jártunk.

Miskolc - Az egyik lyukói kertszövetkezet – a Jobbik segítségével – kikötötte a vizet néhány lyukóvölgyi családnál. Ennek köszönhetően a Pipacs utcában 5-6 család maradt víz nélkül. A kertszövetkezet részéről a kikötés oka: tartozás. A Jobbik úgy kommunikálja: rendteremtés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában