Helyi közélet

2013.03.18. 08:27

Titkos, hogy hol éltek a fészekhagyók?

Miskolc - Melyik az az ötven lakás, ahonnan a hatósági ellenőrzések hatására kiköltöztek a fészekrakós családok?

Miskolc - Melyik az az ötven lakás, ahonnan a hatósági ellenőrzések hatására kiköltöztek a fészekrakós családok?Az önkormányzat szerint ugyanis közel félszáz lakást hagytak el azok a családok, amelyek képtelenek betartani az együttélés szabályait. Mindezt a folyamatos hatósági ellenőrzések sikereként értékeli a városvezetés, mondván, a rendőrség, polgárőrség, közterület-felügyelet gyakori ellenőrzéseinek köszönhetően sikerült megszabadulni a lépcsőházaknak a deviáns magatartást tanúsító családok egy részétől.

Lapunk azt szerette volna megtudni, mely lépcsőházakban találhatók ezek az ingatlanok. Ugyanis megkérdeztük volna az ott élőket, mit szólnak, hogy megszabadultak ezektől a családoktól? Illetve arra is kíváncsiak voltunk, a város nyomon követi-e a költözésüket, hogy más városrészeket ne tegyenek tönkre. Valamint, kiköltözésük nem csak időszakos volt-e, azaz nyáron vidékre mentek, de télre visszatértek a távfűtött otthonokba? Kérdéseinket eljuttattuk az önkormányzathoz.

Dobos Tímea városházi szóvivőtől azonban a következő választ kaptuk: arra vonatkozó adatot, hogy melyek ezek a lépcsőházak nem adhatnak ki, „hiszen ezek személyes adatok”. Hozzátette: „Hogy hová költöztek nem tudjuk. És télre sem tértek vissza. Ezeket a lakásokat figyelemmel kíséri a hivatal.”

Lapunk jogásza szerint azonban kérésünk nem ütközik az adatvédelmi törvénybe. „A kérdés ugyanis nem konkrét lakcímre és személyre irányult, hanem arra, hogy bizonyos lakóházakból hány család költözött el. Az erre vonatkozó válasz szerintem nem tagadható meg a személyes adatok sérelmére való hivatkozással” – foglalt állást kiadónk ügyvédje.

Jogi képviselőnk álláspontját a városházával is tudattuk, várjuk, felülvizsgálják-e jogi álláspontjukat.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában