Helyi közélet

2013.03.02. 11:13

"Rekonstrukcióra javasolt" a Kiss Tábornok útja

Miskolc - A közút tájékoztatása szerint hétfőn kezdik meg a 2505-ös Eger-Hollóstető-Miskolc összekötő úton a burkolatjavítási munkákat.

Miskolc - A közút tájékoztatása szerint hétfőn kezdik meg a 2505-ös Eger-Hollóstető-Miskolc összekötő úton a burkolatjavítási munkákat."Minden bizonnyal dobogós helyen van a Kiss tábornok útja Miskolcon. Kátyúk tekintetében mindenképpen." - írtuk meg csütörtökön. "A Diósgyőr Városközpont felé autózva a Gőz utcától a Táncsics térig szó szerint szlalomoznia kell sz autósoknak. Nagyon úgy fest, hogy a kátyúzás ezen a szakaszon már kevés lesz, és az egész aszfalt szőnyeget ujra kellene "telepíteni". Persze erre annyi az esély, mint..."

A szakasz egyébként nem a miskolci önkormányzat, hanem a Magyar Közút kezelésébe tartozik, ezért megkérdeztük az illetékest, hogy mire számíthatnak a miskolciak és az arra autózok.

- A 2012/2013-as téli időjárás több Borsod-Abaúj-Zemplén megyei országos közúton is a korábbi évektől több burkolathibát eredményezett - Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút szóvivője. - Kátyúzási feladatainkat így csak előzetes ütemterv alapján tudjuk elvégezni. Első körben a főutakon és a forgalmas mellékutakon végzünk kátyúzási munkákat, folyamatosan haladunk, így hétfőtől kezdjük el a 2505-ös Eger-Hollóstető-Miskolc összekötő úton a burkolatjavítási munkákat.

19 kilométernyi szakasz

A szóvivő elmondta azt is, hogy a mellékúton 2009 végéig összesen 19 kilométernyi szakasz újult meg európai uniós forrásból.

- Fontos ugyanakkor ismét kiemelni, hogy társaságunk csak az országos közutak üzemeltetője és fenntartója, a teljes körű útrekonstrukciók azonban már nem cégünk kompetenciája, a felújításokra szánt források felett sem mi diszponálunk, csupán egy-egy szakasz felújításának szakmai előkészítésben veszünk részt - tette hozzá Pécsi Norbert Sándor. - A fennmaradó részeket természetesen szeretnénk felújítani, a rekonstrukcióra javasolt szakaszaink között szerepel ez az út is, bízunk benne, hogy európai uniós vagy hazai forrásból sikerül támogatást nyernünk a teljes körű felújítás megvalósítására.

- ÉM-JLI -


Kapcsolódó cikk:

Minden bizonnyal dobogós helyen van a Kiss tábornok útja Miskolcon. Kátyúk tekintetében mindenképpen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában