Helyi közélet

2013.02.26. 15:42

Visszakísérték a rendőrök az iskolakerülőket

Ózd - Az egyik ózdi általános iskola környékén 2013. február 25-én, a délelőtti órákban a rendőrjárőrök két fiatalt láttak, akik szemmel láthatóan céltalanul sétálgattak az utcán. A járőrök kérdésére a 11 és 13 éves gyermekek elmondták, hogy ugyan iskolában kellene lenniük, de a tanításról távol maradtak.

Ózd - Az egyik ózdi általános iskola környékén 2013. február 25-én, a délelőtti órákban a rendőrjárőrök két fiatalt láttak, akik szemmel láthatóan céltalanul sétálgattak az utcán. A járőrök kérdésére a 11 és 13 éves gyermekek elmondták, hogy ugyan iskolában kellene lenniük, de a tanításról távol maradtak.Az intézkedő rendőrök haladéktalanul felvették a kapcsolatot a fiúk által megnevezett oktatási intézmény vezetőjével, aki megerősítette, hogy a két kiskorú az iskola tanulója és mindkettejüknek a tanórán kellene lenniük. A távolmaradáshoz egyikük sem rendelkezett igazolással, így a két fiút az iskolába kísérték a járőrök és átadták az intézmény vezetőjének.

A Rendőrségi törvény 2013. január 1. napján hatályba lépett egyik módosító rendelkezése értelmében a rendőr azt a 14. életévét be nem töltött tanulót, aki nagykorú kísérete nélkül, vagy hivatalos igazolás nélkül marad távol tanítási napon a tanítási órától vagy az iskola által szervezett kötelező foglalkozástól, - a nevelési-oktatási intézménnyel történt előzetes egyeztetést követően - a nevelési-oktatási intézmény vezetőjéhez kísérheti.

- Egyedné Novodonszki Éva főtanácsos Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferens -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában