Helyi közélet

2013.02.11. 10:29

Utaznak az Avas szálló papírjai

Miskolc - Szendrő után újra Miskolcon az építési hatósági jogkör az Avas szálló ügyében.

Miskolc - Szendrő után újra Miskolcon az építési hatósági jogkör az Avas szálló ügyében.Egyre rémesebb állapotban van az Avas szálló a miskolci főutcán. Október volt, amikor legutóbb felvetettük, szükség volna az állagmegóvási munkálatokra a közelgő tél miatt, ám nem történt semmi, most pedig a tél vége felé járunk. Akkor a miskolci önkormányzattól annyit sikerült megtudnunk, hogy nincs engedélyezési és kötelezési jogkörük a tulajdonos felé, hiszen már nem a miskolci jegyző az építési hatóság: a város érintett az ügyben. Szendrőhöz került át ez a feladatkör. Az idő tájt érdeklődtünk is a település hivatalában, de mint kiderült, – a váltás időszaka volt ez – még nem érkeztek meg hozzájuk az Avas szállóval kapcsolatos iratok.

Most újra érdeklődtünk,  megtudtuk: már nincsenek ott.

Újjáalakult feladatkör

– Már nem mi vagyunk az illetékesek – tudtuk meg Juhász Péter irodavezetőtől Szendrőn. Mint mondja, január 1-jétől a járási hivatalok felállásától szűntek meg építési hatóság lenni. Úgyhogy már az utolsó papírokat postázzák Miskolcra.

– Újjáalakultak az építésügyi feladatkörök, az Avas szálló ügye a miskolci járásépítésügyi hivatalhoz került – tudtuk meg.

Valóban átkerül az ügy hozzájuk, kaptuk a választ a járási hivataltól. Információik szerint viszont Szendrő jegyzőjétől még nem kapták meg az iratanyagokat, így az érdemi ügyintézés sem kezdődhetett meg, és további kérdéseinkre (kötelezhetik-e állagmegóvásra a tulajdonost és tervezik-e) sem tudnak választ adni.

Az Avas szálló ügye egyébként több mint 15 éve húzódik. 1997-ben vásárolta meg a Multicasa Consulting a miskolci önkormányzattól az akkor már jó ideje üresen álló épületet, és kötelezettséget vállalt, hogy 1999. december 31-ig felújítja. Később (2005 novemberében írt erről lapunk) az önkormányzat beperelte a céget, hogy visszaszerezze az épületet. Ám a pert felfüggesztették, a tulajdonos belekezdett a szálló felújításába. El is indult az építkezés, de 2010 tavaszán leállt. A Multicasa Consulting és a miskolci önkormányzat között jelenleg per folyik, legfrissebb információink szerint egy szakértői vélemény késlelteti a lezárását.

ÉM-HM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában