Helyi közélet

2013.02.07. 14:57

Júniusra készül el a selyemréti

Miskolc - Miskolci konzorcium építi tovább a selyemréti strandot, a kivitelezők már a helyszínen vannak.

Miskolc - Miskolci konzorcium építi tovább a selyemréti strandot, a kivitelezők már a helyszínen vannak.Lesz Selyemréti strand: csütörtökön adta a miskolci önkormányzat az építési területet az új kivitelezőknek, az Adeptus-H Zrt.-ből és az Orszak Borsod Kft.-ből álló konzorciumnak. Az esemény alkalmából tartottak csütörtökön sajtótájékoztatót és bejárást, amelyen részt vett dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere is. Czinkné Sztán Anikó, a Miskolci Turisztikai Kft. igazgatója bejelentette, a tervek szerint június 30-áig készülnek el a munkálatokkal.

– A selyemréti strand építése nem egy sikertörténet – mondta Dr. Kriza Ákos. Hangsúlyozta, a város azon van, hogy Miskolc érdekeit képviselje, s csak olyan szerződéseket írjon alá, amelyek jogilag tiszták, csak olyan minőséget használjon, ami kifogástalan. Ezért döntöttek amellett, hogy felbontják a szerződést a korábbi kivitelezővel, s újat választanak. a szerződést aláírták, a munkaterületet átadták.

Gumicsizmában

Ezek után kezdődött a strand bejárása. A polgármester és a turisztikai kft. vezetője mellett jelen volt Vécsi György, a Miskolc Holding Zrt. vezérigazgatója is, valamint az új kivitelező cégek vezetői és a sajtó képviselői. Végigjártuk a strand területét, sétáltunk a medencékben, a leendő gépházban. Megnéztük, hol, melyik medence lesz az öt közül, hol lesznek a pezsgőágyak, hol alakítanak ki üldögélőt, hol lesz strand a gyerekeknek. A polgármester az eseményhez öltözött, gumicsizmában gázolt a leendő medence az esőzések miatt bokáig érő vizében. A medencéket egyébként lebetonozták, körvonalaiban már látszik, el lehet képzelni, milyen lesz a strand. Mint megtudtuk, 40 százalékos a készültség: ezt a turisztikai kft. vezetője szerint több szakértő is egybehangzóan megállapította.

Czinkné Sztán Anikót arról is kérdeztük, milyen csempét használnak majd a medencék burkolására. Ugyanazt, mint ami az eredeti szerződésben állt, válaszolta. (Tudvalevő, azért bontották fel a szerződést az előző kivitelezővel, mert eltért az eredeti tervekben szereplő csempétől és ragasztótól.)

Czinkné Sztán Anikó megjegyezte, ez a csempemárka sokkal jobb minőségű – minőségi besorolásuk is más –, mint amit használt volna az előző kivitelező.

Nincs per

Kérdeztük, perel-e a Hajdúép Kft., mint ahogy a szerződésbontás idején ezt kilátásba helyezte. Az igazgató erről nem tud, mint mondta, hozzájuk nem érkezett ilyen hír.

– Egy esetleges pereskedés sem befolyásolná azonban, hogy időben elkészüljön a strand – mondta lapunknak Czinkné Sztán Anikó. Hozzáfűzte, túl vannak az újabb közbeszerzési eljáráson, a közbeszerzési döntőbizottság is lezárta az ügyet, most már végérvényesen a kivitelezőké a terep.

Komáromi Gyulától, az Adeptus-H Zrt. vezérigazgatójától megtudtuk, már az első alkalommal is indultak a munkáért a közbeszerzési eljárás keretében, de akkor 3 millió forinton múlt, hogy nem ők nyertek. Most, második alkalommal meghívásos közbeszerzési eljárás volt – erre lehetőséget ad a közbeszerzési törvény – lett az egyébként miskolci székhelyű konzorciumé a feladat. Kérdeztük, mennyibe kerül a strand befejezése. Mint mondta, bruttó 850 millióba, ami nettó 650 milliót jelent a városnak.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában