Helyi közélet

2013.02.11. 12:44

Fogy a hólapát, keresik a seprőt

Miskolc - Sokan már a tél elején beszerezték a hólapátot és a vesszőseprőt, de most, hogy jelentős mennyiségű hó esett a hét végén, ismét fellendült a forgalom a Búza téri Kertész Áruházban.

Miskolc - Sokan már a tél elején beszerezték a hólapátot és a vesszőseprőt, de most, hogy jelentős mennyiségű hó esett a hét végén, ismét fellendült a forgalom a Búza téri Kertész Áruházban. Ducsai László áruházvezetőtől megtudtuk: az emberek keresik a jó minőségű, olasz gyártmányú hólapátot, mert ez erős műanyagból készült, és alumínium élvédővel látták el. A vesszőseprők közül az úgynevezett lapított fogy a leginkább, mert ezzel könnyebb a havat eltakarítani, mint a hengeressel. Az útszóró sóknak is nagy a keletje, a magánszemélyek általában a 10 kilósat veszik. A ZeoCal kálcium-kloridos ugyan éppen elfogyott, de a hagyományosból van elég. Azonban sokan figyelnek a környezetvédelemre is, akik helyett a csúszásgátló Zeolitot használják.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában