Helyi közélet

2013.01.02. 15:40

Újra indul az éhségmenet

Borsod-Abaúj-Zemplén - Újabb éhségmenet indul megyénkből Budapestre.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Újabb éhségmenet indul megyénkből Budapestre.Ezúttal a Közmunkások Szakszervezete szervezi, és várják civilek, politikai pártok csatlakozását – mondta el portálunknak Komjáthi Imre, a szakszervezet társelnöke.

A menet indulásának pontos időpontját még nem tudják, de az érkezés napját igen: február 11-re, az idei év első parlamenti napjára szeretnének Budapestre érni. A társelnök azt is elmondta: az már biztos, hogy Ózdról, Salgótarjánból, Miskolcról indulnak munkások, de elképzelhető, hogy Nyíregyháza is csatlakozik a kezdeményezéshez. Az éhségmenet követeléseiről is beszélt: a közmunkások bére legyen annyi, mint 2010-ben, azaz nettó 60 ezer forint, vagy a mindenkori minimálbér összege. Mint mondta: a mostani emeléssel csupán kétezer forinttal kapnak majd többet. „Ezzel azt üzeni a kormány, hogy 49 ezerből is meg lehet élni” – fogalmazott.

Valamint – folytatta – szeretnék, ha közmunkásoknak is járna szabadnap, illetve a pályakezdők ne csak egy év, hanem már négy hónap után is részt vehessenek a közmunkában – sorolta.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában