Helyi közélet

2013.01.01. 13:48

Szilveszter Miskolcon - Akik csak gyerekpezsgővel koccinthattak

Miskolc, Kazincbarcika - Sokan töltötték az év utolsó napját is munkával. Rendőrök, mentők, tűzoltók, a közút, vagy éppen a közlekedési vállalat munkatársai is ügyeletet tartottak, és szolgálatban voltak.

Miskolc, Kazincbarcika - Sokan töltötték az év utolsó napját is munkával. Rendőrök, mentők, tűzoltók, a közút, vagy éppen a közlekedési vállalat munkatársai is ügyeletet tartottak, és szolgálatban voltak.Legkorábban az élelmiszer üzletek alkalmazottai "szabadulhattak" 2012 utolsó napján munkahelyükről, de például a szilveszterkor szombati menetrend szerint közlekedő 1-es jelzésű autóbusz pilótája pontban éjfélkor "szisszentette" és zárta az ajtókat a Majálisparkban, hogy a Tiszai pályaudvar felé vegye az irányt...

- A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szervezeti egységeinél a szilveszteri-újévi időszak szintén ünnepinek nevezhető, azonban az tartalmában semmiben nem tért el a hétvégéken megszokott "üzemtől" - fogalmazott dr. Gaskó Bertalan, a megyei RFK Kommunikációs Irodájának vezetője. - Az ügyeleti szolgálatok úgynevezett 24, illetve 12 órás, "váltásos" munkarend szerint látták el feladataikat, míg a járőrök "vezényléses" munkarendben biztosították a közterületi jelenlétet. A rendőrség egyébként a nagyobb szilveszteri rendezvények helyszínein megerősített szolgálatellátást biztosított. Mivel az egyenruha ünnepekkor is kötelez és felelősséggel jár: a szolgálatban lévő rendőrök az újévet egymás között alkoholmentes pezsgővel köszöntötték.

Az idő miatt (is)

Természetesen szó sem lehetett lazításról az év utolsó napján a mentőknél sem. Mint azt megtudtuk, a Kazincbarcikai Mentőállomáson megerősített szolgálatot láttak el öt fővel, egy eset- és egy mentőautó volt szolgálatban. Aztán ahogy közeledett az éjfél, egyre több dolga lett a két autó személyzetének, így aztán szó szerint kitöltötték a kedd reggel 7 óráig tartó 12 órás szolgálatukat. "Reggel kölyök pezsgővel koccintottunk" - tette hozzá a barcikaiak egyik munkatársa.

- Éjfélig nem nagyon volt fuvar, ezért haza is akartam menni - mondta érdeklődésünkre az új esztendő első délelőttjén Grudzinski Zsolt, személyszállító vállalkozó, azonban mégis a droszton maradt a taxis. Jól tette...

- Addig rendkívül gyenge volt a forgalmunk, majd éjjel 1-2 óra körül beindultak az emberek. A ködös, hideg idő miatt talán még többen választották a taxit, ezért a belvárosban és Miskolc nagy részén nem is nagyon volt szabad autó.

Grudzinski Zsolt szerint egyébként a miskolci belváros mellett az Egyetemen és Miskolctapolcán is volt komoly ünnepi "mozgolódás", de ahogy mondta: minden kisebb, nagyobb szórakozóhely kinyitott az év utolsó napjára.

ÉM-JLI


Miskolc - A 2012-es esztendő utolsó napján este hét órától várták a Hősök terére a miskolciakat.



Miskolc - 24 óra alatt 1030 hívás futott be a miskolci mentőkhöz, éjfél és reggel 7 óra között 290 - tudta meg az Észak-Magyarország a Miskolci Mentőszolgálat irányítás csoportvezetőjétől.

Miskolc, Kazincbarcika - Megyénk útjain az elmúlt nap egy súlyos és három könnyebb személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt - tudtuk meg dr. Gaskó Bertalantól, a megyei RFK Kommunikációs Irodájának vezetőjétől.

Borsod-Abaúj-Zemplén - A megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az év utolsó napján is több esetben történt rendőri intézkedés - tájékoztatta portálunkat a B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

Budapest, 2013. január 1., kedd (MTI) - Az Országos Mentőszolgálat dolgozói idén is végigküzdötték a szilveszter éjszakát. Országszerte 2800, ebből a fővárosban 641 riasztást kaptak - közölte Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője kedden az MTI-vel.

Budapest, 2013. január 1., kedd (MTI) - Országszerte okoztak tüzeket pirotechnikai eszközök szilveszter éjjelén - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője kedden az MTI-vel. 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a 2012. év utolsó napján is több esetben történt rendőri intézkedés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában