Helyi közélet

2013.01.03. 12:54

Ötödike után csak a kis tűzijáték tartható otthon

Miskolc - Január ötödikéig vissza kell vissza kell vinni a forgalmazóhoz, aki térítésmentesen köteles visszavenni azokat a harmadik kategóriás pirotechnikai termékeket, bombettatelepeket, amelyeket január elsején hajnali hat óráig nem sikerült elműködtetni. A termékeket ezután jogszerűen nem birtokolhatják azok sem, akik a szilveszterkor felhasználhatták volna őket.

Miskolc - Január ötödikéig vissza kell vissza kell vinni a forgalmazóhoz, aki térítésmentesen köteles visszavenni azokat a harmadik kategóriás pirotechnikai termékeket, bombettatelepeket, amelyeket január elsején hajnali hat óráig nem sikerült elműködtetni. A termékeket ezután jogszerűen nem birtokolhatják azok sem, akik a szilveszterkor felhasználhatták volna őket. Mint Venczel Vilmos, a tűzijátékok forgalmazásával, tervezésével és lebonyolításával foglalkozó Shagma Pirotech Kft. vezetője elmondta, eddig nem keresték korábbi vásárlói fel nem használt rakéták visszaadásával kapcsolatban, de a korábbi években sem volt ez jellemző.

A szabály nem érvényes az első és második kategóriás pirotechnikai termékekre, ezek év közben is jogszerűen birtokolhatók, és magánterületen felhasználhatók.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában