Helyi közélet

2013.01.11. 10:32

Miskolci Járási Hivatal: Már érkezik a mobilrámpa

Miskolc - A Miskolci Járási Hivatalba könnyebb lesz bejutni kerekesszékkel, január második felétől.

Miskolc - A Miskolci Járási Hivatalba könnyebb lesz bejutni kerekesszékkel, január második felétől.A Miskolci Járási Hivatal a Petőfi utca 23. szám alatt nyílt meg január másodikán. „Az épület olyan szinten nem akadálymentes, hogy kerekesszékkel bemenni sem lehet. A főbejáratnál három, a hátsó bejáratnál egy lépcső van, a belső térről még nincs info, mert nem jutottunk be” – kereste meg az Észak-Magyarországot Sasvári Gyula, a Mozgássérültek és Barátaik Miskolc városi Egyesületének akadálymentesítesi tanácsadója. Hozzátette: a hírek arról szólnak, hogy országosan a miskolci a legnagyobb járás, így elképzelhetjük, mennyi mozgáskorlátozottat zártak ki az ügyintézésből.

Braun János az egyesület elnöke Észak-Agora levelezőfórumunkon írta: itt kell intézni az ápolási díjjal, az egészségügyi ellátással, a közgyógyellátással, az időskorúak járadékával, és más szociális ellátással kapcsolatos .Hozzátette: „... nem elfogadható számomra az a válasz, hogy a munkatársak segítőkészek, és kimennek, mert nem óhajtok kinn fagyoskodni, várakozni, ázni, egyáltalán nem szeretném azt a helyzetet, amelyben rettenetesen kiszolgáltatottnak érzem magam...kérem azt úgy átadni, hogy az mindenki számára elérhető legyen!”

Ügyféltér a földszinten

A járási hivatalnál is érdeklődtünk, hogy mikor akadálymentesítik az épületet. Dr. Szabó András, a Miskolci Járási Hivatal vezetője elmondta: „A Miskolci Járási Hivatalon belül megoldott az akadálymentesítés. Ez azt jelenti, hogy korlátok és csúszásgátló följárat segítik a mozgáskorlátozottak közlekedését. Az épületben az ügyféltér a földszinten, rögtön a bejáratnál található, könnyen megközelíthető. A külső akadálymentesítés megoldására az épület hátsó bejáratánál van lehetőség - ahol gépkocsival lehet parkolni - hiszen a hivatal működési feltételeinek biztosításakor törekedtünk a polgárok igényeinek figyelembevételére. Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata az épület átadás-átvétele kapcsán szerződésben vállalta az épület akadálymentesítését. Információink szerint a hátsó bejárathoz az önkormányzat már meg is rendelte, a megállapodásnak megfelelően még decemberben a mobilrámpát, a szállítás várható időpontja 2013. január 11. Az épület kialakításánál egyik fő szempont volt, hogy mozgáskorlátozottak és fogyatékkal élők is könnyedén megközelíthessék azt és jól tájékozódhassanak az épületben.”

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában