Helyi közélet

2013.01.22. 12:02

Italboltból előállításba, előállításból őrizetbe Edelényben

<div> <div>Edelény - Az egyik edelényi italboltból kérték a rendőrség segítségét január 16-án délután. A bejelentés szerint egy erősen ittas személy kötekedett a vendégekkel és a pultossal.

Edelény - Az egyik edelényi italboltból kérték a rendőrség segítségét január 16-án délután. A bejelentés szerint egy erősen ittas személy kötekedett a vendégekkel és a pultossal.A helyszínre érkező rendőröknek a bejelentő elmondta, hogy az erősen kapatos vendég nem volt hajlandó tudomásul venni, hogy már nem akarják kiszolgálni. Meggyőződése szerint, „ha ő inni akar, akkor inni fog”!

A rend őrei előbb szép szóval próbálták távozásra felkérni a férfit. Ám az egyre harciasabb hangot megütő személy ennek nem volt hajlandó eleget tenni mondván, hogy hagyjanak neki békén. Mivel a vele szemben eljáró rendőrök jogszerű intézkedése alól engedetlenségével kivonta magát, bilincs kattant a csuklóján és hamarosan az Edelényi Rendőrkapitányságon találta magát.

Az előállítás időtartama alatt a még mindig bódult állapotban lévő rendbontó a rendőrkapitányság előterében hirtelen agresszívvé vált, kiabált, trágár kifejezéseket használva minősítette a vele szemben intézkedő rendőröket. Kérdőre vonta őket, hogy miért állították elő, magyarázzák meg neki, hogy egyáltalán mit keres ő ott. Az intézkedő rendőrök többször is felszólították a férfit cselekményének befejezésére, de mindhiába. Viselkedése nem maradt büntetés nélkül, mivel garázdaság, továbbá kihívóan közösségellenes magatartása, illetve annak megbotránkoztató mivolta miatt a rendőrök szabálysértési őrizetbe vették. Felelősségre vonására gyorsított bírósági eljárás keretében került sor.

A bíróság hat nap elzárással büntette a férfit cselekménye miatt. Az indoklásban súlyosító körülményként említették annak a tényét, hogy az elkövető szolgálatban lévő rendőrökkel szemben tanúsított becsmérlő, gyalázkodó magatartást továbbá, hogy a garázdaság elkövetésére a rendőrség hivatali helyiségében került sor. Az intézkedés alapjául szolgáló jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértése miatt azonban, a férfi még további felelősségre vonásra számíthat.

Az Edelényi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában