Helyi közélet

2013.01.30. 18:48

Babahamisítókat fogtak Borsodban

Kazincbarcika - Gyermekjáték-hamisítókat leplezett le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal megyénkben.

Kazincbarcika - Gyermekjáték-hamisítókat leplezett le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal megyénkben.A babahamisítók távol-keleti olcsó játékokat vásároltak bizonylatok nélkül, majd ismert gyártók címkéivel ellátva az eredeti ár többszöröséért adták el azokat – közölte lapunkkal Kovács Dorina, a NAV Észak-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense.

Előkerült a „kockás füzet”

A NAV Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága kezdeményezésére adóellenőrök és pénzügyi nyomozók közösen vizsgáltak meg két kazincbarcikai játéküzletet, és mintegy ezer játékautót, babát és játékkészletet foglaltak le, amelyek eredetét a forgalmazó számlákkal nem tudta igazolni.

A cégvezetőknél tartott házkutatáskor a nyomozók megtalálták a játékokhoz kinyomtatandó hamis címkéket, amelyek megegyeztek a két üzletben árult játékokra ragasztottakkal.

Ezen kívül az üzletekben előkerült a valós forgalmat dokumentáló „kockás füzet”, amiből ugyancsak gyanítható, hogy a jövedelem jelentős részét nyilvántartották, de nem könyvelték le szabályosan.

A pénzügyi nyomozók áru hamis megjelölése miatt folytatnak nyomozást. A NAV a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság bevonásával állapítja meg, hogy a lefoglalt játékok károsak-e az egészségre. Az üzletvezetőknek valamennyi törvénytelenségért felelniük kell, és meg kell fizetniük az eltitkolt adót és - várhatóan - az adóbírságot.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában