Helyi közélet

2013.01.30. 10:19

Áramlopás Sályban - Rendőrségi hírek Borsodból

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. január 29-én is több esetben történt rendőri intézkedés.

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. január 29-én is több esetben történt rendőri intézkedés.

Az elmúlt huszonnégy órában megyénkben lopás miatt a rendőrök két bolti tolvajt és 17 fatolvajt vettek szabálysértési őrizetbe.

A miskolci rendőrök hat személy szabálysértési őrizetét rendelték el lopás miatt. Az elkövetők Onga külterületén, a Bársonyos patak partján több fát kivágtak engedély nélkül. A terület tulajdonosának bejelentését követően a járőrök a hat helyi férfit előállították.

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság lopás miatt vett szabálysértési őrizetbe egy 59 éves tiszakarádi férfit. Az elkövető a település külterületén a Tisza árterében a saját engedéllyel tartott fegyverével, jogosulatlanul egy őzet lőtt ki. A bejelentést követően a járőrök a férfit előállították.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra telefonon tettek bejelentést, miszerint Hejőpapiban egy lakóház kerítéséből a raklappal pótolt szakaszt megbontották és a faanyagot eltulajdonították ismeretlen elkövetők. A járőrök az adatgyűjtés során az eltulajdonított fát a szomszédságban feltalálták. A rendőrök a 27 éves tolvajt előállították és lopás miatt szabálysértési őrizetbe vették.

A Bükkábrányi Rendőrőrs járőrei az ÉMÁSZ munkatársaival Sály több lakóházánál tartottak ellenőrzést. Ennek során megállapították, hogy három lakásnál, ahol az áramszolgáltató munkatársai korábban már leszerelték a mérőórát, az ott lakók jogtalanul áramot vételeztek. Tették ezt oly módon, hogy egy hosszabbító segítségével szabálytalanul rácsatlakoztak a hálózatra. A rendőrök a három helyi elkövetőt előállították és mindannyiukat lopás miatt szabálysértési őrizetbe vették.

Megyénk útjain 2013. január 29-én kettő személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, melynek során egy fő súlyosan, még szintén egy személy könnyebben megsérült. Anyagi káros ütközés kilenc esetben jutott a rendőrség tudomására.

A Rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a télies, havas, fagyos időben az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően, fokozott körültekintéssel vezessék gépjárműveiket!

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában