Helyi közélet

2012.12.31. 11:28

Változások az igazságszolgáltatásban

Miskolc - Január elsejétől átalakul a munkaügyi és a közigazgatási igazságszolgáltatás, ennek folyományaként új, önálló bíróság kezdi meg működését megyénkben is.

Miskolc - Január elsejétől átalakul a munkaügyi és a közigazgatási igazságszolgáltatás, ennek folyományaként új, önálló bíróság kezdi meg működését megyénkben is. Mint dr. Sisák Péter, a Miskolci Törvényszék elnöke elmondta, a munkaügyi bíróság és a törvényszékeken működő közigazgatási ügyszak egy szervezeti egységben, új elnevezéssel, közigazgatási és munkaügyi bíróságként működik tovább. A közigazgatási-munkaügyi bíróságok a korábbi munkaügyi bíróságok jogutódjai lesznek, melyek első fokon járnak el a közigazgatási határozatok bírósági felülvizsgálata során, a munkaviszonyból és a munkaviszony jellegű jogviszonyból származó, valamint a törvény által hatáskörébe utalt ügyekben.

Ezekre tekintettel január 1. napjától a Miskolci Munkaügyi Bíróság, mint külön bíróság, valamint a Miskolci Törvényszék közigazgatási ügyszaka megszűnik, és Miskolci Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságként működik tovább Miskolcon, a Fazekas út 2. alatti székhellyel.

Az új bíróság hatáskörébe tartozó pereket – mint eddig is – a volt munkaügyi bíróság bírái bírálják el (változatlan helyszíneken és ügyintézési rend szerint). A beadványokat - melyek lajstromozása Miskolcon, a Fazekas út 2. szám alatti irodában történik - is változatlan feltételek mellett és formában lehet előterjeszteni, azokon azonban már az új elnevezést kell feltüntetni. Az új bíróság hatáskörébe tartozó közigazgatási pereket – mint eddig is – a törvényszéknek az új bíróságra áthelyezett bírái bírálják el (szintén a változatlan helyszíneken és ügyintézési rend szerint), és a beadványokat ez esetekben is változatlan feltételek mellett és formában kell előterjeszteni, szintén az új bíróságnak címezve. Ezen beadványok lajstromozását változatlanul korábbi helyükön, Miskolcon, a Dózsa György út 4. szám alatti épület 131. számú helyiségében működő lajstromirodában végzik.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában