Helyi közélet

2012.12.26. 10:29

Steelers-tél: konditerem, véradás, díjazás

Pokolból a mennyországba - szólhatott a költői megközelítés két esztendeje.

Pokolból a mennyországba - szólhatott a költői megközelítés két esztendeje. Miután előzőleg a borsodi Acélcsapat kudarcos idényt zárt, a folytatásban bravúr jött: Divízió 2-es aranyérem, feljutás a hazai bajnokság felső osztályába. Tavaly azonban ismét kissé vezetett a szerpentin, a felsőzsolcai Pokol csárdát otthonának tudó, idegenbeli meccstúráit hagyományosan onnan indító Steelers válaszúthoz érkezett, de a kihívás nem a pályán várt a klubra. Megmaradni - avagy eltűnni a semmiben, azon magyar egyesületek sorát gyarapítva, amelyek nem bírtak a sorssal s idejekorán megszűntek.

A sportág 2005-ös itteni megtelepedését megélő, a korábbi sikereket kivívó keret felnőtt tagjainak jórésze (személyi és anyagi ellentétek folytán) elhagyta a Miskolc Steelerst (sőt, Miskolcot is): majdnem a nulláról kellett újjáépíteni a csapatot. Ez a vártnál is jobban sikerült a 2011 ősze óta eltelt időben: mára már a megújult, megfiatalodott játékosállomány túl van a tűzkeresztségen, az elmúlt negyedév junior bajnoki versenysorozat révén.

A 14-18 éves srácok Szegedi Máté és Aggod Péter trénerek keze alatt mind jobban kitanulják az amerikaifoci csínját-bínját, erőnlétileg és taktikailag is fejlődnek. Nagy erősítést jelentett az állományban az elmúlt fél esztendő két örvendetes fejleménye: a szerencsi srácok csatlakozása - a zempléni városban öntevékeny módon fogtak a sporthoz tucatnyian az év elején, majd örömmel vették a miskolciak invitálását -, illetve a kassai vonal megjelenése. Szlovákiában részben előrébb az amerikaifutball, lévén a pozsonyi klub Európa-hírű, részben hátrébb, mint nálunk, hiszen északi szomszédunknál máig nincs 11-11 elleni létszámú bajnokság (csak 7-7-es). A Cassovia Steelersnél - a névválasztásbeli hasonlóság véletlen! - pedig még csak szintén egy éve kezdtek ismerkedni a játékkal. Ők is örömmel csatlakoztak s kötöttek "testvércsapati" - lásd testvérvárosok - együttműködést a borsodi együttessel. Néhány 18 év alatti szlovák tehetség már a juniorbajnokságban ezüst-pirost mezt ölthetett, közülük David Bobb az egyik legjobb touchdown-termelő volt a négy utánpótlásmeccsen. A miskolci steelersesek a sokéves edzői tapasztalatok átadásával, közös tréningek itteni és ottani megtartásával viszonozták a TD-k képében kapott szívességet, legutóbb meg azzal, hogy a Cassovia Nyitrán teremtornán résztvevő csapatát biztatták a helyszínen a lelátóról.

Már az is látszik, mire futhat ki a jó kapcsolat: alighanem közös csapat indul 2013 tavaszán a magyar Dívizió 1-ben; az sem elképzelhetetlen, hogy később a szlovák versenysorozatba ad kölcsön játékosokat a Miskolc.

Jelenleg azonban a téli holtszezon áll az amerikaifocisták előtt. Mérkőzések márciusig nem lesznek, de a sportolókat várja a konditerem, januártól a fedett helyen tartott tréningek. December közepén megtartják a Pokolban a hagyományos évadzáró Steelers-bált, ahol a 2012-ben legjobbnak tartott "Acél" átveheti a Plopp anyu-díjat. (Ez már le is zajlott, Miklós Bálint QB lett az MVP - a szerk.)

S tegyük még hozzá, karácsony közeledtével a steelerses focisták is keresik a jótékonykodás lehetőségét, emiatt véradásra készülne a következő napokban, minden más helyi kisegyesületet is hasonló akcióra sarkalva; ha lehet, a DVTK-s Rakaczki Bence, vagy bármely más rászorulónak szóló segítő szándékkal.

További információk: miskolcsteelers.hu, Miskolc Steelers Facebook-oldal

- BAL -


Miskolc - A borsodi megyeszékhely I. osztályú amerikaifoci-csapatának fiatal játékosai is – a bajnokság téli szünetében – a karácsonyra, az ajándékozásra gondolnak.

Évzárót és bált tartott szombaton a Miskolc Steelers amerikai futball csapat. Egy évvel korábban visszafogottabb volt az ,,acélfiúk” hangulata – ugyancsak a felsőzsolcai Pokol Csárdában –, akik akkor még alig-alig ismerték egymást.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában