Helyi közélet

2012.12.01. 12:52

Miskolcon is megalakult a Szebb Jövőért - Közlemény

Miskolc - Két héten belül megalakult a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület miskolci egysége, hangzott el az egyesület és a Jobbik közös sajtótájékoztatóján az avasi Platán előtti téren.

Miskolc - Két héten belül megalakult a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület miskolci egysége, hangzott el az egyesület és a Jobbik közös sajtótájékoztatóján az avasi Platán előtti téren.Ahogy Jakab Péter önkormányzati képviselő fogalmazott, másfél hónappal ezelőtt több ezren tettek hitet ezen a téren a magyar összetartozás mellett. Kiemelte, Kriza Ákos polgármester nem mondott igazat, amikor azt állította, a Jobbik vonul, majd magára hagyja az itt élőket. „Amíg Kriza úr az elmúlt 22 év résztvevőivel konferenciázgat az Avasról, addig mi jobbikosok teszünk. Múlt héten előrevetítettük, most pedig örömmel jelentem be, a mai napon megalakult a „Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület miskolci egysége, melyhez magam is csatlakoztam.”

A képviselő sajnálatosnak nevezte, hogy az egyesület meghirdetett avasi sétájára Kriza Ákos nem jött, ami Jakab szerint jelzi, a város polgármestere csak beszél a miskolci lakosok nyugodt hétköznapjairól, de nem tesz érte semmit. Sőt - tette hozzá - a rendőrség elzárással való fenyegetőzése mutatja, a hatalom ismét fordítva ül a lovon, amikor bűnözők helyett a városukért tenni is akaró, a törvényt minden tekintetben betartó hazafiakat próbál megfélemlíteni.

László Attila, a „Szebb Jövőért” elnöke elmondta, a társadalom elszegényedésével párhuzamosan jelentkező bűnözési hullám mára egyre több országrészben teszi elviselhetetlenné a nyugalomra vágyó polgárok mindennapjait. Szerinte ennek hatására egyre többen ébrednek rá az összefogás fontosságára, hogy erős helyi közösségek létrehozásával védjék meg önmagukat, gyermekeiket, idős szüleiket ott, ahol ezt az állam nem teszi meg.

Hozzátette, ezeknek az önvédelmi közösségeknek a szervezésében, egyesületük aktív szerepet vállal, melynek eredményeként hétről hétre alakulnak meg az ország különböző pontjain a helyi SzJPE egységek. Mint fogalmazott, a lakosság örömmel és várakozással fogadja az egyesület tagjait, „hiszen már híre ment annak, hogy ott, ahol jól működő „Szebb Jövőért” egység dolgozik, jelentős mértékben javul a lakosság közérzete.”

Az egyesület december 1-jén Miskolcon tart lakossági fórumot, ahol tájékoztatják tevékenységükről a lakosságot.

Sajnos kiderült a hatalom újfent nem becsületes polgárok mellett áll. Az avason sétáló hazafiakat a pintéri rendőrség előállította mintha közönséges bűnözök lennének.

- Pakusza Zoltán önkormányzati képviselő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában